Tips voor succes

Iedereen heeft dromen en ideeën. Bij de één zijn die dromen groter dan bij de ander en de één doet er verder niets mee, terwijl de ander zijn droom probeert waar te maken. Een aantal tips kan hierbij helpen.


Mensen houden vaak vast aan de zekerheden in het leven. Ze hebben dromen om bijvoorbeeld van hun hobby hun beroep te maken of willen dolgraag een wereldreis maken, maar….daar komt altijd weer die maar… het kan niet want….Er zijn duizend en één excuses te bedenken om maar niet aan die droom te hoeven werken. Vaak is het de angst, het onbekende, het falen en de onzekerheid die de grootste beperkingen opleggen.

Ga bij jezelf na wat je zou doen als je een miljoen wint of wat je zou doen wanneer je het leven over mocht doen. Er komen dan vast een aantal dingen naar boven. Bedenk je vervolgens waarom je die dingen dan niet ook nu kunt gaan doen en gebruik daarbij de volgende tips.

- Sta open voor adviezen, contacten en gebeurtenissen, ga op onderzoek uit en bedenk keer op keer dat niets onmogelijk is.
- Stippel niet in één keer het hele plan uit, maar begin bij de eerste stap en de tweede wordt vanzelf duidelijk. Laat het niet onnodig lang duren.
- Besef wat je wel en niet kunt en ga uit van je eigen kracht.
- Praat met zoveel mogelijk mensen.
- Probeer problemen als een uitdaging te zien en plaats alles in de juiste context.
- Lees zoveel mogelijk over allerhande dingen.
- Geniet zoveel mogelijk ook van de voorpret. Stel dat het mislukt dan heb je in ieder geval wel een leuke tijd gehad en veel ervaring opgedaan die je weer mee kunt nemen in je verdere leven. Maar ga nooit bij voorbaat ervan uit dat iets mislukt.
- Denk niet te lang na en doe het gewoon!
- Wees niet bang om te falen, van je fouten kun je leren.

Denk aan je eigen droom, durf te dromen en bedenk hoe hij is uitgekomen. Hoe ziet je dag eruit, met wie ben je en hoe gaan mensen met je om? Welke moeilijkheden heb je al overwonnen en bovenal, ben je gelukkig?

De laatste tip is dat je vooral in jezelf moet geloven. Wat andere mensen ook zeggen, heb vertrouwen in jezelf en in je kunnen en ga die lang gekoesterde droom waar maken!