Voordelig dagje uit met de kinderen

Als je met je kinderen een dag wilt besteden in één van de grotere attractieparken, schrik je toch wel even van de prijs. Met een gezin, bestaande uit twee kinderen en twee volwassenen, betaal je al snel 100 euro om er binnen te komen. Attracties als “De Efteling” zijn voor veel gezinnen onbetaalbaar geworden.


Gelukkig zijn er manieren om toch voordelig een dagje uit te kunnen. De grotere attractieparken doen gelukkig veel mee aan acties. Je kunt op die acties gaan letten. Soms kun je via levensmiddelen sparen om de tweede toegangskaart gratis te krijgen. Je kunt ook toegangsbewijzen sparen via airmiles. Kijk ook eens op websites die tweedehands zaken aanbieden. Soms hebben mensen entreekaarten gewonnen waar ze niets mee doen. Deze worden dan op deze sites voordelig aangeboden.

Een groot attractiepark betekent doorgaans ook veel drukte. In Nederland zijn er veel attractieparken die minder groot zijn, maar net zo leuk. Vooral in Drenthe, Twente en Overijssel zijn er verschillende familieparken die een all-inclusieve entreeprijs vragen. Je betaalt niet alleen voor het entree, maar je mag de hele dag tevens onbeperkt ijs eten en frites, hamburgers en kroketten nemen. Dit is zeer de moeite waard als je een groot gezin hebt. Het grote voordeel is dat ze door de kleinschaligheid ook niet overbevolkt zijn. Je hoeft doorgaans niet uren in de rij te staan om plaats te nemen in één van de attracties.

Veel mensen nemen broodjes en drinken mee om geld te besparen. Dat is niet zo gek. In de meeste grotere attractieparken betaal je voor een “patatje mét” de hoofdprijs. Bij de grotere attractieparken is het parkeren ook niet goedkoop. Bij kleinere familieparken is het parkeren meestal gratis. Als je een dagje uit wilt gaan met de kinderen, loont het zich eens te kijken naar de kleinere parken. Je kinderen zullen het verschil waarschijnlijk niet eens merken.