Tips voor een goedkoop dagje uit

Om je gezin mee te nemen naar één van de bekende pretparken moet je tegenwoordig diep in de buidel tasten. Neem bijvoorbeeld de Efteling. Voor een doorsnee gezin (twee volwassenen en twee kinderen) betaal je over de 100 euro entree. En dan ben je er nog niet. Tel er de kosten voor de reis naartoe bij op en de versnaperingen en je kosten komen rond 150 euro uit. Dat is voor heel veel gezinnen een onmogelijke uitgave. Gelukkig zijn er nog veel alternatieven en mogelijkheden om toch een hele leuke dag met het gezin te beleven zonder de rest van de maand (of het jaar) krap te zitten.


Internet helpt
Dankzij de economische crisis is er veel informatie te vinden over het slim uitbesteden van je geld. Zo zijn er diverse websites te vinden met actuele informatie over goedkope (en zelfs gratis!) dagjes uit in Nederland en België. Je vindt er gedetailleerde informatie over de faciliteiten van verschillende pretparken, musea, waterparken, evenementen en andere bezienswaardigheden. Sommige zijn gratis en sommige kosten een beetje. Die keuze maak je zelf. Het is wonderlijk hoe ruim die keuze is.

Rugzak mee
Je kunt veel kosten besparen door je eigen proviand voor een dagje uit mee te nemen. Het hoeft niet saai te zijn. Beschouw het als een picknick. Neem een mand gevuld met heerlijk belegde broodjes mee en een flesje wijn en voor de kinderen pakjes sap. Of kies voor een zelfgemaakte maaltijdsalade en neem vrolijk gekleurde plastic bordjes en bijpassend bestek mee. Hoe lekkerder het eten is wat je meebrengt, hoe minder verleidelijk de extreem dure patatten voor je worden. Zelf je eten en drinken meenemen, levert het gemiddelde gezin minstens 40 euro besparing op. Er zijn echter ook diverse pretparken in Nederland waar eten en drinken bij de entreeprijs inbegrepen zit!

Coupons
De oplettende consument ziet direct waar korting te halen valt. Vaak bieden bepaalde fabrikanten bij hun producten “een tweede kaartje” gratis aan. Het betreft dan vaak een aanbod van de bekende pretparken. Als je toch je zinnen op een bekend pretpark hebt gezet, loont het zich aandacht aan deze aanbiedingen te besteden. Er zijn ook websites die adverteren met kortingcoupons. Je krijgt vaak korting als je rechtstreeks reserveert bij het pretpark van je keuze. Als je airmiles spaart, kun je met je airmiles voor leuke kortingen sparen.