Stockholm

Stockholm, de bloem en het Venetië van het noorden, is de hoofdstad van Zweden. Deze stad mag zich in 2010 Groene Hoofdstad van Europa noemen.


In deze prachtige stad kom je overal water tegen. De stad is gebouwd op veertien eilanden, die met elkaar verbonden zijn door bruggen en balanceert tussen het Malärenmeer en een beschermd zeelandschap van wel 24.000 eilandjes. De belangrijkste eilanden zijn per hop-on-hop boottour te bereiken. Stockholm is een bijzonder mooie stad met nog een natuurlijke uitstraling. Je vindt hier tal van eetgelegenheden van uitstekende kwaliteit, geweldige winkelmogelijkheden en een zeer levendig cultureel leven.

Op het twee-na-belangrijkste eiland van Stockholm Djurgarden vind je tal van attractieparken zoals Junibacken, maar ook topmusea zijn hier volop te vinden. Het oudste openluchtmuseum Skansen heeft de meest interessante winkels, werkplaatsen en huizen opgekocht. In Djurgarden kun je ook heerlijk wandelen in het beschermd ‘Ekopark’ natuurgebied. In dit park zijn naast de wandelpaden zelfs ski trails uitgezet en kun je in de zomer heerlijk zonnebaden langs het water. Je kunt de Ekoparken met de grootste eikenpopulatie ook per huurfiets verkennen.

Winkelfanaten kunnen in Stockholm hun hart ophalen. De stad is opvallend modebewust. Bezoek de hippe, trendy wijk Sofo en ontdek de enorme diversiteit aan winkels. Je vindt hier tevens Nederlandse winkels zoals de kaaszaak van Max Lovers. De winkelwijk Normalm is toch wel het shoppingwalhalla van Stockholm. Deze wijk bestaat uit chique brede straten en deftige boulevards. Wie graag geld uit wil geven, is hier aan het goede adres.
Sluit je winkeldag af met een bezoekje aan de Icebar. In deze wereldberoemde bar is het het hele jaar door -5 graden Celsius en zijn alle wanden, de vloer en zelfs de glazen gemaakt van ijs. Zeer bijzonder om hier je drankje te drinken.

Wanneer je door Stockholm reist, is dat per metro zeer aangenaam en verrassend. Het is niet alleen ideaal om alle attracties te bezoeken en overal in de stad te komen. Maar het is bovendien een bezienswaardigheid op zichzelf, want 90 van de 100 stations zijn uitbundig voorzien van mozaïeken, beelden en de meest prachtige schilderingen. De Stockholmse metro wordt niet voor niets de langste kunstgalerie van de wereld genoemd. Andere manieren van reizen door de stad is per fiets, al wandelend en zelfs per kajak.

Stockholm, deze wonderschone stad heeft zoveel moois te bieden. Ontdek zelf de natuurpracht, het water en de prachtige gebouwen!