Parijs

Parijs is de hoofdstad van Frankrijk en ligt in het noorden van het land. Het is de stad van de mode, de stad van de gastronomie en vooral de stad van de liefde. Jaarlijks bezoeken duizenden mensen deze swingende stad, de stad waar je je geen minuut zal vervelen.


Parijs, de stad aan de Seine, waar zo ontzettend veel te zien en te beleven is, hier moet je gewoon minimaal een aantal dagen verblijven. Er zijn volop hotels, appartementen en jeugdherbergen te boek van budget tot aan complete luxe. Tevens vind je in de stad vele hippe restaurantjes, cafés, lunchrooms en trendy discotheken, voor wie houdt van een bruisend nachtleven.

Wanneer je verblijft in deze grandioze stad mag een bezoekje aan de Eiffeltoren natuurlijk niet uitblijven. Deze is ongeveer 320 meter hoog en zeker een beklimming waard. De beroemde ARC de Triomphe werd gebouwd op een heuvel om de overwinningen van Napoleon te vieren. Deze triomfboog staat midden op het gigantische, chaotische verkeersplein waarvandaan je alle hoeken van de stad kunt bereiken. Wie van musea houdt, is in deze stad aan het goede adres. Het grootste museum ‘Het Louvre’ beschikt over duizenden kunstschatten. Je kunt hier terecht voor schilderijen, beeldhouwwerken, meubilair, Romeinse- Oud Egyptische- en Griekse voorwerpen en Oosterse kunstschatten. Voor moderne kunst kun je een kijkje nemen in het Centre Pompidou.

Wandelaars onder ons kunnen mee met één van de stadswandelingen, waarvan er tal worden georganiseerd. Zo is er een wandeling langs de Montmartre of langs de Parijse Passages. Uiteraard kun je met behulp van een kaartje ook op eigen gelegenheid de stad bekijken. Dit kan tevens per fiets, want er zijn diverse fietsverhuur mogelijkheden. Parijs is ook zeer favoriet bij de skaters onder ons. In het voorjaar en zomer wordt een deel van de kade langs de Seine afgesloten voor auto’s, zodat je hier heerlijk kunt fietsen, wandelen of skaten. Tevens zijn er wekelijks skate tochten in de stad in samenwerking met de politie.

Natuurlijk is Parijs dé stad om heerlijk te shoppen en je geld uit te geven. Peperdure winkels en gezellige winkel straatjes maken je dag compleet. Met de metro kruis je door heel Parijs heen. Net buiten de stad vind je Disney land Paris waar je een paar geweldige uren of dagen met al je Disney vrienden door kunt brengen. Dit attractiepark is zeer geliefd bij zowel jong- als oud.