Orlando Florida

Orlando in Florida wordt wel de grootste pretstad ter wereld genoemd.


Je vindt er o.a:
Attractieparken.
Waterparken.
Themaparken.
Uitgaansgelegenheden.
Strand.
Winkels.
Musea.
Veel natuur.
Voor iedereen dus wel wat wils. Je komt er oren en ogen te kort. Orlando bevat meer dan:
300 meren.
125 golfbanen.
800 tennisbanen.

Op vakantie in Orlando
In Orlando is het 6 uur vroeger dan in Nederland. De stad dateert van 1842 en heeft meer dan 14.000.000 inwoners. Orlando is door dit alles een zeer geliefd vakantiegebied. Qua temperatuur kun je het beste in Orlando op vakantie gaan in het voor en najaar. In de zomer kan het er te warm zijn met temperaturen van maar liefst 40○C. In de zomer valt er regelmatig in de avond een regenbui die na een uurtje weer weg trekt. Sneeuw en vorst kom je er vrijwel nooit tegen.

Orlando in kerstsfeer
Het mooiste is om Orlando in kerstsfeer te bezoeken. Vanaf November is vrijwel alles in Orlando in de kerstsfeer. Er wordt gebruik gemaakt van veel lichteffecten om Orlando een mooie kerstuitstraling te geven. Het is dus zeker de moeite waard om in die periode te gaan.

Waar vindt je toeristische informatie?
Informatie over van alles en nog wat betreffende Orlando en wat er allemaal te doen is vindt je voornamelijk in de hotels. Vaak werken deze hotels samen met attractieparken en themaparken. Wil je een onafhankelijk advies en ook de minder bekende plekken van Orlando eens bekijken dan kun je altijd terecht bij de Visitor Information Centers. Deze worden door vrijwilligers gerund en het zijn meestal mensen die al vanaf hun jeugd in Orlando wonen. Kijk ook eens op internet websites. Je kunt daar vaak entreekaarten kopen die een stuk goedkoper zijn dan wanneer je ze bij de ingang koopt. Deze kun je gewoon uitprinten en meenemen. Entreeprijzen kunnen nog al hoog zijn. Houdt hier dus rekening mee dat je zeker wat geld kwijt bent als je Orlando bezoekt.

Attractieparken en bezienswaardigheden
Veel mensen gaan naar Orlando om een attractiepark of bezienswaardigheid te bezoeken. Het beste kun je dit door de week doen. In de weekenden en Amerikaanse vakanties kan het er namelijk erg druk zijn. Hieronder een lijstje van de bekendste attractieparken en bezienswaardigheden in Orlando:
Aquatica. (Waterpark)
Arabian Nights. (Dinner Show)
Blizzard Beach (Waterpark)
Blue Spring State Park (Natuur)
Busch Gardens (Adventure Park)
Cirque du Soleil (Show)
Clearwater Beach (Zee en Strand)
Deep Sea Fishing (Vissen)
Discovery Cove (Zwemmen met dolfijnen)
Disney Quest (Indoor speelpark)
Disney Animal Kingdom (Dierenpark)
Disney Hollywood Studio’s (Filmstudio park)
Epcot (attractiepark)
Everglades (natuur en moerassen)
Gatorland (krokodillen)
Hard Rock Café (eten en drinken)
Kennedy Space Center (alles over de ruimte)
Disneyland (Disney park)
Seaworld (alles over de zee en de bewoners ervan)
Universal Studio’s (Filmstudio Park)