De goedkoopste stedentrips

Het doet ieder mens goed om er een weekend tussenuit te kunnen. Maar niet iedereen heeft er het geld voor en zeker in deze tijden niet. Toch zijn er heel wat mogelijkheden om goedkoop een stedentrip te boeken. Als je gebruik maakt van onderstaande tips, lukt het je zeker budgetvriendelijk één van de mooiste steden ter wereld te bezoeken.


Vergelijk de prijzen

Je kunt met de auto een stedentrip maken, maar de brandstof is duur en je komt waarschijnlijk goedkoper uit als je de trein neemt. Je kunt naar Parijs met de trein voor nog geen 25 euro! Soms vind je aanbiedingen waarbij de reis en het hotel zijn inbegrepen die goedkoper zijn dan het zelf te regelen. Maar begin bij het begin en vergelijk de prijzen. Je reisbestemming kun je van tevoren bepalen, maar je kunt ook het aanbod je bestemming laten bepalen.

Organiseer zelf je reis

Je kunt een reisbureau je reis volledig laten organiseren, waaronder de reis, het verblijf en het bezoek aan de bezienswaardigheden. Dankzij het internet kun je echter ook zelf je reis samenstellen. Je kunt achter je computer online je reis regelen en het hotel. Je kunt via diverse site de bezienswaardigheden van de stad opzoeken en een keuze maken welke je beslist de moeite van het bezoeken waard vindt. In veel steden liggen de mooiste bezienswaardigheden in de stadskern en zijn deze wandelend te bezichtigen. Zo niet, dan zijn er vaak dagkaarten verkrijgbaar voor het openbaar vervoer die meestal ook nog eens korting geven op entreeprijzen. Op deze manier kun je al veel geld besparen en bovendien krijg je alvast inzicht in het totale prijskaartje van je stedentrip.

Zorg zelf voor proviand

Je kunt aanzienlijk op je kosten besparen als je in de supermarkt zorgt voor wat drinken en een versnapering onderweg. Het is goedkoper eten en drinken mee te nemen in een rugzak dan een kopje koffie te consumeren op het terras. Het hoeft niet saai te zijn. Ga op de trap van de bezienswaardige basiliek zitten en houd er een picknick terwijl je geniet van het uitzicht. Bij de meeste bezienswaardigheden staan bankjes of is er gelegenheid om (gratis!) te zitten in het grasperk, op de stoep, op een brug, in een hoek van een kerk of ander historisch gebouw. De kosten van eten en drinken kunnen behoorlijk drukken op het budget. Vermijd de restaurants die zich vlakbij de bezienswaardigheden bevinden. Deze zijn over het algemeen stukken duurder dan de restaurants die zich in de buitenwijken bevinden.