Kindervakanties zomerkamp kinderkamp jeugdkamp

Voor veel ouders is het iedere grote zomervakantie een groot probleem. Waar laat je de kinderen zes weken lang? Je kunt als ouder ieder drie weken vakantie nemen, maar dat is niet gezellig. Een oplossing is je kinderen naar een zomerkamp (ook jeugdkamp of kinderkamp genoemd) te sturen. Je kinderen zullen het fantastisch vinden en jij kunt met een gerust hart naar je werk.


Er zijn verschillende kindervakanties waar de kinderen zonder ouders, maar mét begeleiding naartoe kunnen. Voor de kinderen is een dergelijke vakantie een groot avontuur. Het is een vakantie waarbij diverse activiteiten georganiseerd worden. De vakanties worden zodanig ingericht, dat de leeftijdsgroepen bij elkaar passen. De activiteiten zijn uiteraard ook aangepast aan de leeftijd.

Een kindervakantie waarbij de kinderen zonder ouders naartoe gaan, kan vanaf de leeftijd vanaf 4 jaar. Kindervakanties zijn niet alleen in de zomervakantie te regelen, ook voor de overige schoolvakanties is er veel beschikbaar. Je vindt diverse adressen via het internet.

Meestal heeft een zomerkamp een thema. Zo kunnen kinderen tussen 4 en 10 jaar tussen de dieren vertoeven. De verzorging van de dieren kan dan centraal staan. Maar er zijn ook organisaties die zich richten op speciale hobby’s van kinderen, of dit nu watersport, paardrijden of survival spelletjes zijn. Er is voor ieder kind wel een geschikte jeugdkamp te vinden.

Niet alleen in het binnenland kun je terecht bij verschillende organisaties voor het regelen van een geweldige tijd voor je kinderen. Er zijn ook organisaties die reizen naar het buitenland verzorgen. De verzorging betreft niet alleen de reis en het verblijf. De kinderen worden begeleid en verzorgd door professionele reisleiders die zich de hele vakantie over de kinderen ontfermen.

Onderzoek eerst de betrouwbaarheid van een reisorganisatie die jeugdkampen organiseert. Vaak werkt men samen met andere kinderdagopvang organisaties. Vraag eventueel om referenties en verzamel zoveel mogelijk informatie over de organisatie zelf en de jeugdkampen in het bijzonder.

De prijzen voor een kindervakantie kunnen enorm verschillen. Het hangt van de invulling van het programma af, het aantal dagen, de reisbestemming en de organisatie. Vergelijk verschillende mogelijkheden, Voor een kind tussen 4 en 10 jaar en een verblijf van drie dagen kun je uitgaan van een gemiddeld bedrag tussen 200 en 300 euro als je kiest voor een bestemming in de Benelux.