Kamperen met kinderen

Voor kinderen is een kampeervakantie misschien wel één van de meest ideale vakanties. De vrijheid, het buiten zijn en spelen met andere kinderen zijn ingrediënten die een kindervakantie succesvol maken. Maar vergis je niet. Er komt een hoop bij kijken om met (vooral kleine) kinderen een kampeervakantie in goede banen te leiden. Gelukkig kun je jezelf op een hoop voorbereiden met onderstaande tips. Nu hoeft alleen het weer nog mee te werken!


Een camping kiezen
Wanneer je met (kleine) kinderen wilt kamperen, zul je rekening moeten houden met de faciliteiten van een camping. Heb je hele kleine kinderen? Dan volstaat een eenvoudige camping met een speelweide waar wat speeltoestellen aanwezig zijn. Heb je oudere kinderen? Dan kies je bij voorkeur een camping op een locatie waar veel voor de kinderen is te doen, zoals een pretpark of aquapark, zwembad en andere vormen van recreatie. Denk ook aan de veiligheid. Met kleine kinderen kun je beter kiezen voor een camping met een aparte parkeerplaats. Dat is een stuk veiliger dan een camping waar de auto’s het terrein op mogen rijden.

Kindvriendelijke campings
Je wilt graag dat je kinderen plezier hebben. Ze spelen graag met andere kinderen. Zoek daarom naar campings die zichzelf als kindvriendelijke campings aanprijzen. Campings die adverteren met termen als “rustgevende omgeving” komen niet in aanmerking. Zoek de camping niet te ver weg. Een lange reis is niet alleen vermoeiend voor de kinderen. Het bezorgt de ouders ook veel stress. Bedenk dat een camping voor grotere kinderen meestal niet geschikt is voor kleinere kinderen. Meestal is er veel lawaai, wat de rust voor de kleintjes niet ten goede komt. Met oudere kinderen is het niet fijn om op een camping te staan waar, buiten een speelweide, verder niets te beleven valt. Zorg dat je een camping vindt die aansluit op de leeftijdsgroep van je kinderen.

Animatieteam
Als je kinderen ouder zijn dan 4 jaar is het ideaal om een camping te kiezen waar een animatieteam aanwezig is. Een animatieteam onderneemt leuke dingen met de kinderen, zoals een speurtocht of knutselen. Ze zijn voorbereid op goed en slecht weer. De kinderen zullen zich gegarandeerd prima vermaken. En voor de ouders is het prettig soms even heerlijk zonder kinderen te zijn. Zo genieten beide van een heerlijke vakantie.