Zoutelande

Zoutelande is een badplaats in Nederland. Het ligt in de Zeeuwse gemeente Veere. Het is een klein plaatsje met ongeveer 1500 inwoners.


Het ligt tussen Dishoek en West-Kapelle en dicht bij de grotere plaatsen:
Domburg. (ongeveer 15 minuten)
Vlissingen. (ongeveer 30 minuten)
Middelburg. (ongeveer 30 minuten)
Renesse. (ongeveer 60 minuten)
Het is een heerlijke badplaats waar je lekker kunt genieten van zon, zee en strand.

Dicht bij strand
Zoutelande ligt direct aan het strand. Als je in het dorpje zelf bent dan kun je in het midden van het dorpje een grote trap omhoog waarna je aan de andere kant de zee en het strand ziet. Ideaal om lekker op vakantie te gaan of er eens lekker een dagje naar toe te gaan. Je zit overal dichtbij en wil je eens ergens anders naartoe dan zit je ook nog eens dicht bij een aantal grotere en bekendere plaatsen.

Vakantieparken en campings
Langs de duinen en 5 minuten van het strand vandaan vindt je diverse campings vakantiemogelijkheden zoals hotels. Een groot vakantiepark dat bij de duinen ligt is vakantiepark het Kustlicht. Dit park heeft vakantiemogelijkheden voor ieder budget. Het is een park in tweeën verdeeld:
*Bungalowpark.
*Duinpark.
Het bungalowpark heeft goedkopere huisjes die variëren van huisjes voor 2 personen tot 8+ personen. Enkele huisjes zijn geschakeld, maar het merendeel is vrijstaand, met een grote tuin erbij. Ieder huisje is van de nodige luxe voorzien zoals tv, douche/bad en ruime slaapkamers. Alle huisjes hebben eigen privacy en je hebt niets met andere gasten te maken. Het duinpark is een iets luxer park. Het is een soort van villapark met huisjes voor 6 tot 12 personen. Deze huisjes hebben vaak ook extra luxe zoals bubbelbad of sauna. Enkele huisjes liggen langs het water dat door het park stroomt. Op het terrein is een restaurant/snackbar waar je terecht kunt voor een lekker hapje of een drankje. Even de weg over en je zit in de duinen. Je kunt richting dorp lopen (ongeveer 10 minuten) of een heerlijke route door de duinen naar West-Kapelle en Domburg.

Wandelen
Je kunt in Zoutelande heerlijk wandelen. Zoals eerder al vermeld kun je helemaal door de duinen of over het strand naar West-Kappelle of Domburg lopen. Een lange maar mooie wandeling. Je kunt onderweg lekker genieten van de natuur en de zee. Er zijn diverse bankjes onderweg of mogelijkheden om te rusten. Ook in de avond is het heerlijk om eens langs de zee te lopen. Als het donker is dan is een wandelpad bij de zee verlicht. Zo kun je op die manier ook lekker van de zee genieten. Het is een soort wandelboulevard met ook hier en daar bankjes. Je kunt zelfs kiezen om onder of boven te lopen of te zitten. Het dorpje zelf is klein, maar wel een heerlijk toeristendorpje.

Toerisme
Het toerisme zorgt in Zoutelande voor de belangrijkste inkomstenpost. Het is een van de meest bezochte badplaatsen aan de Nederlandse kust. Zeker een aanrader om eens een bezoekje aan te brengen. Wil je tijdens de vakantieperiodes overnachten in Zoutelande boek dit dan ruim van te voren, want zeker gedurende die vakanties is het erg druk in Zoutelande en is de kans op een plek om te overnachten erg klein.