Daguitstap Blankenberge

Blankenberge is ideaal voor een uitstap naar zee met kleine kinderen of een vakantie in eigen land. Deze kustplaats is gemakkelijk te bereiken met de trein of auto. Het station is niet erg ver van het strand gelegen en gemakkelijk bereikbaar door de winkelwandelstraat te volgen.


Het strand is 3 km lang en voorzien van fijn zand waar je heerlijk kan ravotten en zonnen. Met een fiets of gehuurde gocart kan je de dijk prima volgen. Op en rond de dijk vind je allerlei winkeltjes en bezienswaardigheden.

In het serpentarium gelegen op de zeedijk kan je allerlei exotische reptielen en amfibieƫn van heel dichtbij bewonderen. Zelfs een echte krokodil van meer dan 50 cm. Het serpentarium is wel erg klein, maar het loont echt de moeite om de verschillende soorten en kleurenvariaties van de reptielen te bewonderen. Er zijn zelfs heel zeldzame soorten aanwezig zoals de neushoorn pofadder en felrode aardbei kikker. De prijzen zijn vrij duur voor een half uurtje kijkplezier. Individueel 8,5 euro, kinderen - 12j aan 6 euro, 60+ 7 euro en talrijke kortingen voor scholen, groepen, studenten enz.

De lustige velodroom bestaat uit een houten wielerbaan waar je voor 2 euro de gekste fietsen kan uitproberen. Jong en oud beleeft hier plezier aan. De velodroom is nabij de pier gelegen.

De Pier is een uniek bouwwerk dat je zeker moet bezoeken. Je kan er naartoe wandelen en van op het wandelplatform heb je een uniek zicht op zee. Bij hoog water is het helemaal omgeven. Vanaf de dijk heb je een 350 m lange brug die het bouwwerk met de dijk verbind.

In het casino kan je altijd een gokje wagen. Het is de plaats waar ook het nachtleven zich afspeelt. In en rond het gebouw heb je diverse discotheken.
Het sealife marine park gelegen op de Koning Albert 1 laan is vlot bereikbaar met de bus. Ideaal voor kleine kinderen die hier van dichtbij de wondere waterwereld leren kennen. Er valt van alles te beleven en je kan zelfs door een tunnel onder het water door lopen en een zeeleeuwen show bijwonen.