Movie Park Germany

Movie Park Germany is een attractiepark gelegen in het plaatsje Bottrop in Duitsland. In 1996 is het geopend en had het de naam Warner Brothers Movie World. In 2004 is het park overgenomen door Star Parks dat ook de parken six flags onder zijn hoede heeft.


Licenties
Omdat Warner Brothers licenties had voor veel films en film figuren, moesten de meeste namen van de attracties veranderen en kon Star Parks ook geen gebruik maken van figuren zoals Batman. Begin 2010 is het park weer door een andere firma overgenomen, namelijk Parques Reunidos.

Volwassenen en kinderen
Het park biedt diverse leuke attracties voor zowel volwassenen als kinderen. Er zijn diverse achtbanen, waterparken en bioscopen en voor de kinderen is er zelfs een eigen kinderpark genaamd Nickpark. Genoemd naar de bekende zender Nickelodeon.

Gebieden
Het park is verdeeld in diverse gebieden die allen weer een eigen thema hebben:
Hollywood Street.
Streets of New York.
The Old West.
Santa Monica Pier.
Mysterie River.
Ice Age.
Nickland.

Diverse shows
Ook kun je dagelijks diverse shows bekijken. Zo is er een show met alleen maar stunts, een show met karakters uit Nickelodeon series en een show uit de jaren 50. Deze shows worden dagelijks enkele malen opgevoerd.

Overnachten
Overnachten kun je helaas niet bij Movie Park Germany zelf. Wel zijn er diverse hotels en parken in de buurt zodat je toch dicht bij het park zelf zit. Sommige van deze hotels en parken geven bij reserveringen ook kortingen op de entree van het Movie Park.