Duinrell

Duinrell is een attractiepark en ligt in Wassenaar. Het park beschikt over diverse attracties en er is ook een groot vakantiepark bij. Mensen kunnen hier verblijven op een camping of in een huisje.


Opening
Het park werd in 1935 geopend. De mascotte van het park is een kikker. Deze heet Rick en is te zien in alle reclames van het park. Het meest bekende van Duinrell is wel het Tikibad. Een enorm zwemparadijs met glijbanen en andere leuke dingen. Dit werd in 1984 gebouwd en staat midden op het park.

Geschiedenis
Toen het park in 1935 geopend werd, was er alleen een grote theetuin. Daar omheen werden wat speeltoestellen gezet voor kinderen. Eigenlijk een groot park om in te spelen. Het landgoed was eigendom van Graaf Philip van Zuylen van Nijevelt. Hij was de kamerheer van koningin Wilhelmina. In 1940 werd deze Graaf door zijn eigen beveiliging als verdacht persoon gezien op zijn eigen landgoed en werd neergeschoten. Hij was direct overleden. Zijn vrouw bleef op het landgoed wonen.

Zoon Hugo
Duinrell bleef bestaan op kleine schaal. Wel werden er wat overnachtingsmogelijkheden gemaakt, zodat bezoekers ook de kans hadden om er te overnachten. Zoon Hugo hield zich alleen in zijn vrije tijd bezig met Duinrell, Maar toen Duinrell wellicht verkocht zou worden, besloot hij om zich volledig op het park te gaan richten en te zorgen dat Duinrell flink zou groeien. Sinds 2000 hebben zijn twee zonen Roderick en Philip het overgenomen.

Attracties
Duinrell heeft naast het bekende Tikibad ook diverse andere attracties. Dit zijn:
Aqua Shute. Hierbij pak je een bootje dat je vervolgens meeneemt naar boven. Daar laat je je vervolgens van een helling af lanceren. Beneden is op een bord je snelheid te zien.
Aqua Swing. Een zweefmolen. Op de grond staan enkele fonteinen.
Botsbootjes. Gele, rode, groene en blauwe bootjes. Een soort variant op de bekende botsauto's.
Bumperfrogs. Dit zijn botsauto's.
Carrousel. Een carrousel uit de 19e eeuw.
Eeuwig brandende kaars. Een langzaam draaiende kaars met daaraan zitjes voor telkens 2 personen. Door middel van een touw kun je jezelf op en neer bewegen.
Falcon. Is een stalen achtbaan die in 2009 geopend is.
Kabelbaan een kabelbaanstoeltje wordt over het water getakeld, en gaat weer terug.
Kikkerachtbaan. Een kinderachtbaan.
Klimwand. een klimmuur met een hoogte van 16 meter.
Locomotion. Een treintje in de stijl van het Wilde Westen.
Mad Mill. Dit is een "frisbee", een ronde, draaiende schijf, die heen en weer slingert.
Midgetgolf. Een midgetgolfbaan.
Minitrein. Een treinritje door een "trollengrot".
Monorail. Een monorail, waarbij je zelf moet trappen.
Katapult. In deze betaalde attractie ga je in een bootje zitten. Eerst wordt je achteruit een helling opgetrokken, waarna je wordt afgeschoten wordt en daarna "op" het water beland.
Rick's Avonturenburcht. Een eiland waar het huis van Rick de Kikker staat, en er zijn een aantal shows.

Play Kwek Show. Een show waarin vele bekende artiesten in kikkervorm te zien zijn.
Rick's Fun Factory. Een overdekt speelparadijs.
Rodelbaan. Een soort rodelbaan,
Schip Ahoi. Een schommelschip
Splash. In deze attractie zit je in een grote boot - waarin plaats is voor ongeveer 20 mensen, die eerst een helling opgaat en vervolgens afdaalt, het water raakt en een grote "splash" veroorzaakt.
Tikibad. Het bekende zwemparadijs, dat in gebruik is sinds 1984.

Speeltuin.
Waterspin. Een "top spin"-attractie. Men stapt in een grote gondel, die vervolgens voor- en achteruit begint te draaien en ook over de kop gaat.

Achtbaan Falcon
In 2007 wilde Duinrell een nieuwe modernere achtbaan bouwen op het park. In eerste instantie werden de plannen afgekeurd, maar in 2009 kon men toch aan de bouw hiervan beginnen. Op 14 mei 2009 is de achtbaan open gegaan en is nu een enorme publiekstrekker. De naam van de achtbaan is Falcon.