Attractiepark Slagharen

Het Nederlandse attractiepark Slagharen ligt in de provincie Overijssel, in de plaats Slagharen in de gemeente Hardenberg.


Geschiedenis.
Het park bestaan sinds 1963. Een winkelier genaamd Henk Bemboom bouwde een aantal vakantiehuisjes rond een oude boerderij en als extra attractie bood hij een echte Shetlandpony en een wagentje aan. Met de Pinksteren in 1963 werd het Ponypark Slagharen en de vakantiehuisjes geopend.

Het Park.
Een grote straat met veel winkels en restaurants, daar bestaat het park uit. Ongeveer 50 attracties, zoals twee achtbanen: de Looping Star en de Mine Train. Natuurlijk is er ook een wildwaterbaan: Ripsaw Falls. In het park kunt u ook overnachten, namelijk in stacaravans, bungalows of in een wigwamtent.

Theater.
Als u altijd al in een cowboy- en indianenfilm willen spelen? In Slagharen kunt u een echte cowboy stuntshow bekijken. Iedere dag van het seizoen komen 10 cowboys en indianen te paard om u de meest spannende stunts te laten zien. Kijkt u liever een spannende 4-dimensionele film TurtleVision? In de film gaat u samen met Sammy op ontdekkingstocht door de mooie natuur.

Knuffelweide.
De knuffelweide is weer terug in Slagharen. De pony`s hebben een eigen knuffelweide waar je ze mag aaien en knuffelen.

Parades.
In Slagharen kunt u genieten van de spetterende parade van Randy & Rosie. Met al hun vriendjes zorgen ze voor een parade die u nooit meer vergeet. In de herfstvakantie kunt u genieten van the Miracle of Lights Parade. Laat u betoveren door miljoenen lichtjes zodra de schemering is gevallen.