Attractiepark Pairi Daiza

Pairi Daiza ligt in Henegouwen en is een dierenpark dat in 1993 haar deuren opende.


Geschiedenis.
Pairi Daiza was voorheen Parc Paradisio en begon in het begin met een vogel huisvestte. Paradisio is gevestigd op een oude abdij. In het park vindt u veel ruïnes die u hieraan herinneren. De Droom van Han Wu Di is de grootste Chinese tuin van Europa en is geopend in 2006. Het Roofvogeldorp werd geopend in 2007, en in 2008 openden Paradisio een groot Indisch gebied. Sinds het ontstaan heeft het park veel deelgenomen aan allerlei kweekprogramma`s om de bedreigde dieren te beschermen en te behouden.
Ontmoeting met de dieren.
Roofvogels in de vrije lucht. Genieten van een roofvogeldemonstratie.
Het roofvogeldorp. Bekijk een gier eens van dichtbij.
De voedersessie bij de primaten. Voer en ondekt de wereld van de primaten.
De zeeberen uit Zuid-Afrika. Een oude berenfamilie.
De zwartvoetpinguïns. Ontdekt hoe ze zwemmen, en duiken tot wel 20 meter diep.
De Afrikaanse savanne. Wordt omringt door de afrikaanse savanne.

De Chinese tuin.
De Chinese tuin is een stukje hemel op aarde. In deze tuin kunt u genieten van de mooiste bloemen, planten en bomen. Geniet van de Japanse Bonsaï, de levensbomen, de azalea`s en verschillende soorten magnolia`s. Ook vindt u hier prachtige watervallen en rotspartijen. Er is zelfs een tempel ter ere van de voorouders van de Chinese keizer. De Chinese tuin is een groot geheel met veel innerlijke en uiterlijke harmonie.

De Oase.
De Oase lijkt op een miniatuurkosmos met een schuifdak. Dit schuifdak gaat met mooi en warm weer open en schuift met koud en regenachtig weer, dicht. In deze prachtige serre kunt u genieten van een weelderige plantenrijkdom, exotische dieren en andere boeiende dingen. Natuurlijk kunt u in de Oase genieten van allerlei specialiteiten uit de keuken, en ga er maar van uit dat de bewoners van de Oase een hapje komen mee eten.