Strandsporten

In de zomer of als het weer meezit dan is het lekker om buiten bezig te zijn. Heerlijk dollen en je uitleven alleen of met vrienden. Het sporten op het strand wordt steeds populairder.


Strandsporten
Strandsporten zijn sporten die je op het strand kunt doen. Op een leuke manier ben je met je gezondheid bezig. Zonder het te weten houdt men het lichaam in conditie. En door het strandzand krijgt men een stevige work-out. Hieronder enkele voorbeelden van strandsporten.

Kitesurfen
Deze sport is momenteel erg populair. De sport is zeer spectaculair en niet weggelegd voor mensen die angst voor snelheid of hoogtes hebben. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van een surfplank en een super grote vlieger. De vlieger trekt je voort over het water. Hoe harder het waait des te sneller en hoger zal men gaan.

Vliegeren
Gewoon vliegeren is ook erg leuk om op het strand te doen. Hierbij worden niet de standaard kindervliegertjes gebruikt, maar de iets professionelere versies. Deze zijn iets groter en steviger. Als het hard waait dan kan iemand zelfs door de vlieger meegesleurd worden. Een goede controle en veel spierkracht zijn er dan ook nodig om de vlieger in bedwang te houden.

Skimboarden
Een skimboard is plat en rond. Afhankelijk van je gewicht krijg je een board toegewezen. Skimboarden wordt gedaan in de branding als de golven niet al te hoog zijn. Men moet met het skimboard de branding in rennen en daar het board loslaten doormiddel van een kleine gooibeweging. Het board moet voor je terecht komen. Daarna springt men op het board waardoor men zeer snel door de branding kan surfen.

Surfen
Gewoon surfen is leuk voor jong en oud. De enige benodigdheden zijn een surfplank en goede golven. Men moet de zee in peddelen en als er een goede golf komt dan moet men die pakken. Eenmaal op de golf moet men snel overeind komen en gaan staan.

Zwemmen
In water beweeg je gemakkelijker dan op het land. Zwemmen kan alleen of met meerdere gedaan worden. Zwemmen traint je hele lichaam. Ook zorgt het voor een lekkere afkoeling als het warm is.

Frisbeeën
Iedereen heeft het als kind wel eens gedaan. Frisbeeën is de sport waarbij men een soort van schijf door de lucht naar elkaar toe gooit. De ander moet dan proberen de schijf te vangen.

Beachtennis
Beachtennis komt steeds meer opzetten. Er worden ook steeds meer professionele toernooien hierin georganiseerd. Je hebt houten batjes nodig en een rubberen balletje. Deze sport kan men met zijn tweeën doen of met meerdere mensen. In wedstrijdformaat wordt beachtennis met twee of met vier personen gespeeld.

Belangrijk
Als je aan strandsporten doet dan is het wel belangrijk dat je voldoende drinkt. Je zult veel zweten tijdens het sporten waardoor het vochtgehalte laag wordt. Zeker bij warm weer moet men eigenlijk blijven drinken. Water is dan het beste. Ook moet men zich goed insmeren. Als de zon schijnt dan is de kans op verbranding groot. Zeker als je lekker bezig bent en veel in en uit het water komt.