Meer zelfvertrouwen

Je kunt met een aantal eenvoudige stappen je zelfvertrouwen enorm opkrikken. Meer zelfvertrouwen laat je positiever in het leven staan. Door je leven op een aantal fronten aan te pakken, kom je al een heel eind in de goede richting.


Zelfvertrouwen heeft met uitstraling te maken. Ga regelmatig naar de kapper en verzorg jezelf goed. Zorg voor een goede hygi├źne en draag schone, nette (en dus geen kapotte) kleding. Koop alleen nog maar kwalitatief goede kleding. Als je er goed verzorgd uitziet en men ziet dat je waarde hecht aan kwaliteit, kom je direct al zekerder over. En zo voel je jezelf ook. Dat straal je beslist uit.

Zorg goed voor je lichaam. Eet gezonde voeding. Kies goede producten. Je bent het waard om goed voor jezelf te zorgen. Gezonde voeding draagt bij tot een fit lijf en waakzaamheid. Als je goed in je vel zit, kom je daadkrachtiger over. Sporten is niet alleen goed voor je lichaam. Door te sporten maakt je lichaam een stofje aan waarmee je een gelukkig gevoel krijgt. De energie die je van sporten krijgt, vergroot ook je zelfvertrouwen.

Werk aan je houding. Sta rechtop en kijk je gesprekspartner aan. Je houding zegt veel over je gemoedstoestand. Wie rechtop loopt en om zich heen kijkt, komt daadkrachtig, alert en geïnteresseerd over. Je manier van lopen moet vlot zijn, maar niet gehaast.

Deel welgemeende complimenten uit. Welgemeend betekent dat de ontvanger ze ook oprecht verdient. Je moet het niet verwarren met slijmen. Complimenteer jezelf iedere avond voordat je gaat slapen. Richt je op de dingen die goed zijn gegaan die dag. Jezelf complimenteren voor het slapen gaan, helpt je iedere dag meer zelfvertrouwen te krijgen.