Steve Irwin

Steve Irwin werd op 22 februari 1962 geboren in Essedon, Australië. Zijn volledige namen zijn Stephen Robert Irwin. Hij werd vooral bekend als Crocodile Hunter oftewel Krokodillenjager.


Dierentuin
Steve had een obsessie voor krokodillen. Alles wat deze beesten deden fascineerde hem. Dit kwam vooral door zijn vader die dezelfde liefde voor deze dieren had als zijn zoon. Steve nam dit al jong van hem over. Zijn vader had een eigen reptielenpark dat later een grote dierentuin werd. In 1991 nam Steve deze dierentuin van hem over. Nu is de dierentuin een van de grootste ter wereld en heeft de naam Australian Zoo gekregen.

Crocodile Hunter
De naam Crocodile Hunter kreeg Steve na de start van zijn eigen show op tv. Hierin leerde hij mensen op een enthousiaste en grappige manier alles over krokodillen en andere dieren. Niets was hem te gek. Zo sprong hij bovenop krokodillen om deze te vangen en te kunnen onderzoeken. De show was al snel een enorme hit en ook nu nog wordt deze vrijwel dagelijks nog herhaald op zenders als Animal Planet en Discovery Channel. Op het hoogtepunt werd de serie in 137 landen uitgezonden en werd door meer dan 450.000.000 mensen bekeken.

Gezin
Steve was een echte familieman. In 1992 trouwde hij met Terri die zijn passie met hem deelde. Ze kwamen elkaar in de dierentuin van Steve tegen waar Steve net een van zijn bekende shows gaf. Het was liefde op het eerste gezicht. Hun huwelijk werd bekroond met twee kinderen. In 1998 kwam dochter Bindi Sue ter wereld en in 2003 werd zoon Robert Clarence geboren. Ook de kinderen namen de liefde voor de natuur al snel van hun ouders over. Bindi heeft nu zelf al een programma over de natuur en dieren op tv.
Het gezin woonde in de dierentuin, dus ze konden dag en nacht met de dieren bezig zijn.
Dochter Bindi is zelfs vernoemd naar de favoriete krokodil van Steve.

Opspraak
Voor Steve was het een normale en veilige situatie, maar toch waren er mensen die er flink van geschrokken zijn. In 2004 hield hij tijdens een van zijn shows, zijn zoontje van 1 maand oud wel heel dicht bij de krodillen. Na veel klachten van mensen zijn er onderzoeken ingesteld of het wel veilig was allemaal. Steve zelf heeft op tv zijn excuses aangeboden. Hiermee was de zaak ook snel weer afgedaan.

Dood
Naast zijn liefde voor de krokodil hield Steve eigenlijk van alle soorten dieren. Hierdoor kreeg hij ook meerdere programma’s op tv. Een daarvan was een nieuw programma dat over de Oceaan ging. Dit programma was genaamd Oceans Deadliest. Hij liet mensen zien welke schitterende, maar ook gevaarlijke dieren er in de zee leefden. Op 4 september 2006 tijdens opnames voor dit programma overleed Steve na een steek van een giftige pijlstaartrog. Deze trof hem met zijn scherpe staart direct in het hart. Steve was direct dood. Zijn vrouw en kinderen zetten nu zijn nalatenschap voort. De dierentuin is nu in handen van zijn vrouw Terri en zal later zeker overgaan op de kinderen.