Veilig internet daten

Tegenwoordig kijkt niemand er van op als je een partner hebt gevonden via een datingsite op het internet. We hebben het tegenwoordig allemaal veel te druk om tijd te nemen en op zoek te gaan naar “de ware”. Vooral hoogopgeleide mensen maken gebruik van de sites om andere mensen te ontmoeten. Het is niet helemaal onveilig om op deze manier iemand te ontmoeten. Ga daarom goed voorbereid aan de slag als je van plan bent je levenspartner via het internet te vinden.


Ga eerst bij jezelf te rade welke vorm van relatie je zoekt. Zoek je een potentiële huwelijkskandidaat of ben je alleen op zoek naar wat plezier? Naast algemene datingsites zijn er ook gespecialiseerde sites, bijvoorbeeld afgestemd op dating voor homoseksuelen of voor hoger opgeleiden. Hoe gerichter je zoekt, des te meer kans je maakt op een succesvolle onderneming.

Gebruik een recente foto om jezelf aan het publiek voor te stellen. Dit voorkomt later teleurstellingen. Mensen die op jouw advertentie reageren, zullen in ieder geval al een positief gevoel hebben bij jouw uiterlijk. Wees ook eerlijk over jezelf, je leeftijd en interesses. Zet in je profiel zoveel mogelijk over jezelf. Hoe meer je vertelt, hoe meer interesse je zult wekken. Uitgebreide informatie lokt meer reacties uit en geeft meteen degene die reageert kans om op deze informatie in te gaan. Je kunt daarmee ook beter het kaf van het koren scheiden

Geef niet meteen teveel informatie. Je hoeft niet je achternaam, telefoonnummer en woonplaats te vermelden. Geef je adres alleen als je de persoon betrouwbaar genoeg vindt. Helaas zitten er op datingsites nog altijd mensen tussen met minder goede bedoelingen. Je kunt je correspondentie met betrekking tot de datingsite via een apart e-mailadres laten lopen. Via hotmail kun je gratis een e-mailadres openen. Hiermee creëer je extra veiligheid en anonimiteit.

Kies de plaats om af te spreken zorgvuldig uit. Het is raadzaam een rustige plaats te kiezen waar je elkaar goed kunt verstaan zonder steeds afgeleid te worden. Kies een locatie waar ook andere mensen zijn. Vermijd voor de veiligheid bij de eerste afspraak gelegenheden waar je afgezonderd en alleen met elkaar bent. Laat andere mensen weten dat je een afspraak hebt via een datingsite. Vergeet je mobieltje niet mee te nemen zodat je in nood altijd om hulp kunt bellen of sms’en.