Speeddating

Iedereen is druk en iedereen komt tijd te kort. Als je op zoek bent naar een relatie moet je daar tijd in investeren. Je wilt immers de meest geschikte persoon vinden. Er zijn relatiebureaus die een gat in de markt hebben gevonden, het zogenaamde speeddaten. Deze speeddating bureaus organiseren korte ontmoetingen waarbij vrijgezellen in korte tijd kennis met meerdere lotgenoten kunnen maken.


Het speeddating bureau organiseert speciale bijeenkomsten die ingericht zijn voor het speeddaten. In een ruimte ontmoeten de verschillende vrijgezellen elkaar en nemen plaats aan tweepersoons tafeltjes. Tijdens een kort gesprek stelt men zich aan elkaar voor. Je mag vragen wat je wilt. Je ontmoet gedurende de bijeenkomst meerdere personen. Via een scorekaart houd je bij wie in aanmerking komt voor een vervolg en wie niet. Aan het einde van de bijeenkomst deel je via je scorekaart mee wie je nog eens wilt ontmoeten. Het relatiebureau regelt al dan niet een afspraak met die persoon. Dat hangt af of de andere persoon ook geïnteresseerd is in jou.

Er zijn meerdere organisaties die dergelijke bijeenkomsten organiseren. Meestal worden de bijeenkomsten in de avonduren gehouden en duren ze twee tot drie uur. Deelnemende kandidaten krijgen de volgende dag e-mailadressen van de personen met wie het klikte.

Het speeddaten is gebaseerd op “de eerste indruk”. De eerste indruk is vaak bepalend of je iemand interessant vindt of niet. Iemand kan meteen sympathiek of aantrekkelijk overkomen. Je kunt bij het speeddaten meteen personen “dumpen”die je niet direct interessant vindt, zonder iemand voor het hoofd te stoten. Dat gaat wat lastiger als met iemand op de traditionele manier afspreekt. Daar gaan vaak ook nog eens meerdere e-mails aan vooraf.