Single en gelukkig

De tijden dat je zielig was als je geen vaste partner had, zijn al lange tijd voorbij. Het is helemaal niet vreemd om alleen door het leven te (willen) gaan. Veel mensen vinden het prima zonder partner en genieten met volle teugen van het vrijgezellenbestaan, vooral als ze weer single zijn na een lange moeizame relatie.


Ben je als single toch eigenlijk stiekem helemaal niet gelukkig en zou je het liefst meteen weer een leuke partner aan de haak slaan? Dat is misschien niet direct het beste idee. Probeer eerst een bij te komen van je stukgelopen relatie, en geef jezelf de tijd om frustraties uit je vorige relatie een weg uit je leven te vinden. Gebruik hierbij desnoods deskundige hulp in de vorm van een therapeut of psycholoog.

Er zijn veel manieren om weer aan de man of vrouw te komen, denk maar aan de vele relatiebureaus, websites en speeddating avonden. Stort je niet hals over kop in een dergelijk avontuur, maar zorg dat je daar eerst echt klaar voor bent. Je valt al snel door de mand als je hopeloos op zoekt bent naar de ware. De meeste kandidaten zullen het hazenpad kiezen. Neem de tijd om nieuwe vrienden te maken en een nieuw sociaal netwerk om je heen op te zetten.

Gebruik je vrije tijd om eens goed na te denken over jezelf. Misschien kun je nu bepaalde wensen gaan verwezenlijken. Je kunt investeren in jezelf door opleidingen en cursussen (in de avonduren) te volgen. Heb je moeite met bepaalde karaktereigenschappen van jezelf? Je hebt nu alle tijd om hieraan te gaan werken. Kies bijvoorbeeld voor een assertiviteitstraining. Daar heb je in ieder geval wat aan nu je als vrijgezel alles zelf moet doen.