Flirten

Flirten kun je zien als een uitdagend spelletje. Het heeft een positief psychologisch effect, zowel voor degene die flirt als voor degene met wie geflirt wordt. Je geeft als het ware de ander een complimentje. Zelfs als je een serieuze relatie hebt, blijft flirten onschuldig, zolang je er verder geen bedoelingen mee hebt en je het niet doet waar de ander bij is en deze ermee kwetst.


Een beetje flirten moet kunnen. Het is een manier van communicatie tussen twee wensen, waarin je de ander via oogcontact, aanraking, een gesprek, laat weten dat je de ander interessant vindt. Het is luchtig en speels, zonder verwachtingen, eisen of verdere bijbedoelingen.

Het is helemaal niet gemakkelijk om goed te flirten. Je moet vindingrijk zijn. Het is een uitdagend spel waarbij de rol van de ander niet onbelangrijk is. Als deze op jouw flirten niet reageert, is het spel uit. Dat maakt flirten spannend. Voor degene met wie geflirt wordt is het eigenlijk net zo spannend. Je valt bij een andere persoon op. Het geeft je een goed gevoel. Daarom geeft een flirt je een oppepper voor je eigenwaarde.

Flirten kun je met iedereen. Het hoeft niet opvallend te gebeuren. Je kunt het al met een bepaalde manier van oogcontact voor elkaar krijgen. Word jouw blik met een bepaalde blik beantwoord, dan kan dat je een heerlijk gevoel van zelfvertrouwen geven. Het moet wel luchtig blijven, anders is het geen flirten meer. Ga dus niet meteen een gesprek aanknopen, maar laat het daarbij.

Flirten is zelfs goed voor mensen met een vaste relatie. Wanneer een ander met je flirt, is dat voor jou een bevestiging dat je ook voor andere mannen of vrouwen begeerlijk bent. Het geeft je een bepaalde glans die jouw partner zeker niet onopgemerkt blijft. Je partner ziet dat anderen jou ook wel zien zitten. Dat blaast een nieuwe energie in de relatie. Je partner kan zich bewust worden dat er andere kapers op de kust zijn. Omgekeerd geldt het natuurlijk ook hetzelfde. Je kunt het ook weer als compliment zien dat jouw partnerkeuze blijkbaar helemaal zo slecht nog niet is. Gebruik flirten met een ander echter nooit om je partner te kwetsen, dan ga je het doel mijlenver voorbij.