Afstandsonderwijs: thuis een diploma behalen

Indien je ambitie hebt om verder te studeren, maar omstandigheden zoals ziekte, je job of je gezin maken het moeilijk een gewoon studieprogramma te volgen, dan is er één ideale oplossing: afstandsonderwijs.


Begeleid Individueel Studeren (BIS) geeft je de kans om alsnog een middelbaar diploma te behalen. Hun schriftelijke cursussen bereiden je voor op de examens van de Examencommissie van de Vlaamse Gemeenschap. Je kan kiezen tussen een aso-, tso-, kso- of bso-opleiding. www.bis.vlaanderen.be

Ook voor het hoger onderwijs is er een aanbod afstandsonderwijs. De Katholieke Hogeschool Zuid-West-Vlaanderen (KATHO),en de Katholieke Hogeschool Sint Lieven (KAHOSL) bieden beiden een zeer gevarieerde keuze in afstandsopleidingen aan. Zo kan je van thuis uit een volwaardig bachelor diploma behalen. Neem voor het aanbod eens een kijkje op www.katho.be en www.kahosl.be.

Wil je een academisch diploma behalen? Geen probleem! Aan de open universiteit kan je academische bachelor- en masterdiploma’s behalen op eigen tempo en in eigen omgeving. Er worden geen eisen gesteld aan je vooropleiding. Iedereen kan zich inschrijven vanaf 18 jaar. Meer informatie vind je op www.ou.nl

Is hoger onderwijs niet jouw ding en gaat je voorkeur uit naar een kortere cursus? Kijk dan zeker eens op www.nha.be en www.thuisstudie.be Je vindt er taalopleidingen, hobbycursussen, vakopleidingen, en nog veel meer.

Ook onze Nederlandse buren zorgen voor een aanbod afstandsonderwijs. www.loi.nl en www.nti.nl bieden alles van korte cursus tot HBO opleiding.

Veel studeerplezier!