Michael Jackson

Michael Jackson werd geboren op 29 augustus 1959. Hij werd geboren in Amerika in het plaatsje Gary in de staat Indiana.


The Jackson 5
Al op zeer jonge leeftijd trad Michael samen met zijn broers op onder de naam The Jackson 5. Later door een wisseling van platenmaatschappij werd deze naam veranderd in The Jacksons. De groep bestond uit de 5 Jackson broers:
• Jermaine.
• Jackie.
• Tito.
• Marlon.
• Michael.
Michael en Marlon kwamen pas later in de groep. De groep had diverse hits en trad samen op van 1965 tot ongeveer 1990. De muziek die ze maakten was voornamelijk Soul, R&B, funk en disco.

Solo
Michael was degene met het meeste talent. In 1968 tekende hij bij platenmaatschappij Motown een solocontract. Na wat kleinere hits was hij in de jaren 80 een van de allergrootste popsterren wereldwijd. Het grootste succes had hij met het album Thriller. Ieder nummer op dit album werd een hit. Er werden meer dan 110 miljoen exemplaren wereldwijd van verkocht. Thriller is dan ook het best verkochte album aller tijden. Wereldwijd verkocht Michael Jackson meer dan 750 miljoen albums.

Videoclips
Michael was ook een van de eerste die opviel door schitterende videoclips bij zijn nummers. Hij maakte er vaak korte films van. De videoclip van Thriller is wellicht de bekendste videoclip die hij maakte. Deze videoclip duurt maar liefst meer dan 14 minuten.

The King Of Pop
Michael kreeg al snel de bijnaam The King of Pop. De koning van de popmuziek. Hij leefde ook als een koning. Helaas kwam hij ook steeds vaker negatief in het nieuws waardoor zijn naam flink wat schade te verduren kreeg. Hij was een nogal excentriek persoon en zonderde zich steeds meer af van de normale wereld. Hij wilde het liefst leven in een wereld met alleen maar kinderen en dieren. Dit wordt ook wel het zogenaamde Peter Pan syndroom genoemd. Hij wilde zelf het liefst kind blijven en ging veel met kinderen om. Omdat de meeste mensen dit niet normaal vonden werd hij al snel als pedofiel omschreven. Er zijn een aantal rechtszaken geweest waarin kinderen of families van kinderen die veel met hem omgingen hem betichte van misbruik. Of dit echt waar is zal nooit echt bewezen worden. Zelf had Michael drie kinderen die dol op hem waren. Prince Michael, Paris en Prince Michael 2.

Overleden
Michael Jackson werkte de laatste maanden enorm hard aan een nieuwe tournee. Hij zou in Engeland maar liefst 50 concerten gaan geven in redelijk korte tijd. Hij wilde zijn kinderen graag laten zien wat hij nu precies deed en wilde dat zij trots op hem waren. De druk was te hoog waardoor hij veel medicatie nam. Vooral slapen was moeilijk voor hem. Op 25 juni 2009 overleed Michael Jackson aan een hartstilstand. Een grote herdenkingsdienst vond plaats op 7 juli 2009. Zowel familie als vrienden en andere bekende personen namen daar afscheid van hem. Michael is echter pas begraven op 3 september 2009. Hij werd bijgezet in een mausoleum in Los Angeles. Dit gebeurde op het Forest Lawn Memorial Park in Glendale.