Marco Borsato

Marco Borsato werd op 21 december 1966 in Alkmaar geboren. Zijn vader is Italiaan en zijn moeder Nederlandse.


Verhuizing
Omdat zijn vader een restaurant in Italië wilde runnen verhuisde het hele gezin naar Italië. Het gezin bestond uit vader Roberto, moeder Mary, Marco, Armando en Sylvana. Door het verblijf in Italië spreekt Marco nu vloeiend Italiaans. Marco’s vader overlijdt in januari 2009.

Begin
De doorbraak voor Marco als zanger kwam na zijn overwinning in de soundmix show in 1990. Hij deed hierin zanger Billy Vera na. Marco zong eerst in het Italiaans. Hij bracht eerst drie Italiaans talige albums uit. Vanaf 1994 is hij overgestapt naar het Nederlandse lied. Hiermee kreeg en heeft hij nog steeds het meeste succes. Dromen zijn bedrog is zijn eerste grote hit.

Gezin
Marco leerde actrice Leontine Ruijters kennen tijdens een etentje van vrienden. In 1998 trouwde hij met haar in Venetië. Ze hebben samen drie kinderen:
• Luca (1998).
• Senna (2001).
• Jada (2002).

Vermogen
Het vermogen van Marco werd in 2005 op maar liefst 27 miljoen euro geschat. Dit geld komt onder andere voort uit:
• Cd verkoop.
• Concerten.
• Merchandise.
Ook is Marco mede eigenaar van The Entertainment Group. Zij hebben naast Marco veel bekende artiesten onder hun hoede en organiseren evenementen en concerten voor artiesten uit Nederland en het buitenland.

Symphonica in Rosso
In 2006 is Marco de eerste artiest die de Symphonica in Rosso concerten gaat doen. Deze concertreeks vindt plaats in het Gelredome in Arnhem. De concerten zijn een enorm succes waarna er besloten wordt om dit jaarlijks te doen, maar dan steeds met een andere artiest of groep. Paul de Leeuw is na Marco de tweede artiest die de concertreeks doet, daarna volgende internationale artiesten als Lionel Richie en in oktober 2009 is Dianna Ross aan de beurt. Of die concerten doorgaan is nog de vraag aangezien het bedrijf van Marco The Entertainment Group flink in de financiële problemen zit.

Wit Licht
Marco keert in 2008 terug in het Gelredome in Arnhem met een zeer succesvolle concertreeks genaamd Wit Licht. Wit Licht is een drieluik. Eerst wordt de Cd uitgebracht, daarna de concertreeks en dan volgt de langverwachte film Wit Licht waarin Marco de hoofdrol speelt. Marco wil in deze film het leed van kindsoldaten naar voren brengen. Iets waar hij zich als ambassadeur van War Child zich al langer voor in zet. De film doet het goed in de bioscopen, alleen wordt het acteerdebuut van Marco flink afgekraakt. Wit Licht is een van de kanshebbers om als Nederlandse inzending Nederland te vertegenwoordigen tijden s de Oscars van 2010.