John Travolta

John Joseph Travolta werd op 18 februari 1954 geboren in Englewood, New Yersey.


Acteur
John Travolta zoals zijn artiesten naam is brak door met rollen in de bekende dans en musicalfilms Saturdaynight Fever en Grease. Deze films werden beiden uitgebracht tijdens de disco periode. Ze waren een enorm succes en John Travolta werd hierdoor bekend bij het grote publiek.

Comeback
Na deze successen ging het ineens bergafwaarts met de carriere van John Travolta. Dit kwam ook door verkeerde filmkeuzes en films die niet aan de verwachtingen voldeden.
In 1989 maakte hij een comeback met de film Look who's talking. Deze comedy was een enorm succes in de bioscopen wereldwijd en verteld het verhaal over een baby waarvan je kunt horen wat deze denkt. De twee opvolgers van deze film deden het iets minder goed, maar zijn rol als Vincent Vega in Pulp Fiction zorgde ervoor dat hij weer helemaal terug was.
Voor die rol kreeg hij ook een oscarnominatie.

Scientology
John is al jaren een fervente aanhanger van de Scientology Kerk. In 2000 maakte en speelde hij in de film Battlefield Earth. Dit was een verfilming van het boek van Scientology stichter L. Ron Hubbard. De film flopte enorm.

Gezin
John Travolta is een echte familieman. Samen met zijn vrouw, actrice Kelly Preston heeft hij twee kinderen:
* Zoon Jet.
* Dochter Ella Blue,
In januari 2009 kreeg het gezin met een enorm drama te maken. Zoon Jet die autistisch was overleed tijdens een vakantie op de Bahama's.Hij leed aan de ziekte van Kawasaki.
Zoon Jet werd 16 jaar oud.

Albums
Naast acteur en danser heeft John ook 2 albums gemaakt. De eerste was de soundtrack voor de film Grease waarin hij verschillende nummers zong zoals:
* The one that I want.
* Summernights.
* Greased lightning.
* Sandy.
In hetzelfde jaar als dat de soundtrack van Grease uitkwam bracht John ook zelf een album uit genaamd John Travolta. Deze was helaas niet zo succesvol.
Daarna heeft hij ook geen albums meer gemaakt.