Tips voor betere sex

Heb je het gevoel dat je seksleven wel wat meer vuur en passie zou kunnen gebruiken? Je kunt met de volgende tips je bedavonturen tot een hoger niveau tillen, zonder ingewikkelde toestanden.


Bedenk dat routine seks op den duur niet meer voor voldoende opwinding zal zorgen. Doe daarom niet iedere keer hetzelfde standje, maar experimenteer en wissel af. Je hoeft geen gecompliceerde lichaamshoudingen aan te nemen, maar geloof dit: er is meer dan de missionarishouding.

Stress is een bekende passionkiller. Zorg daarom voor voldoende ontspanning en laat je niet gek maken door drukte, verplichtingen en vervelende situaties of lastige mensen. Laat de stress van je afglijden in de sauna, of masseer elkaar van top tot teen. Neem een glas goede wijn en zet een romantisch muziekje op. Deze manier van ontstressen is een prima begin van een heerlijke avond.

Een warm bad met een heerlijke (erotisch geurende) badolie en sfeerverlichting in de vorm van waxinekaarsjes brengt de stemming er in. Het warme water zorgt voor een betere doorbloeding wat je huid gevoeliger maakt voor aanraking.

Laat de ander zien en merken dat je hem of haar waardeert. Geef elkaar (gemeende!) complimenten en knuffel elkaar zo nu en dan. Praat met elkaar en laat weten aan elkaar wat je belangrijk vindt. Dit versterkt de band tussen jullie, wat zeker bijdraagt aan meer gevoel bij de seks.

Als je het aandurft, vertel je elkaar wat je leuk vindt aan seks en waar je opgewonden van wordt. Doe die op een liefdevolle manier, zodat er geen onzekerheden bij je partner ontstaan. Vertel niet dat hij of zij het al jaren niet goed doet, maar vertel wat je graag zou willen.

Sporten maakt fit. Wie regelmatig beweegt, voelt zich energieker en fitter. Meer uithoudingsvermogen maakt avontuurlijker, ook tussen de lakens.