Problemen met de zaadlozing

Als een man een orgasme heeft dan vindt er een zaadlozing plaats. Tenminste in de meeste gevallen is dit zo. Zaadlozing wordt ook wel ejaculatie genoemd.


Zaadlozing
Tijdens een zaadlozing komen maar liefst 300 miljoen zaadcellen vrij. Deze gaan actief op zoek naar een eicel die ze kunnen bevruchten. Ze zwemmen in een vocht dat door de prostaat wordt aangemaakt. De zaadcellen met het vocht heet sperma.

Problemen
Een zaadlozing gebeurd doordat de penis geprikkeld wordt. Dit gebeurt vooral tijdens seks. De zaadlozing gebeurt als de man een hoogtepunt oftewel orgasme beleefd. Er kunnen zich twee problemen voordoen:
• Voortijdige zaadlozing.
• Helemaal geen zaadlozing.

Voortijdige zaadlozing
De naam zegt het eigenlijk al. De man komt te snel klaar. De zaadlozing gebeurt al voordat het werkelijke orgasme plaatsvindt. Dit gebeurt heel vaak. De meeste mannen hebben er wel eens mee te maken gehad. De zaadlozing gebeurd tijdens of na de penetratie. Soms zelfs als voordat er lichamelijk contact is geweest. Het gebeurt vaak bij jongeren en als men de angst heeft om slecht te presteren tijdens de seks.

Helemaal geen zaadlozing
Ook deze naam verraad al wat er bedoeld wordt. Er vindt helemaal geen zaadlozing plaats. Dit wordt ook wel droog orgasme genoemd. De man komt wel klaar alleen er komt geen sperma vrij. De geluiden en reacties zijn wel hetzelfde als bij andere mannen. Als er helemaal geen zaadlozing plaatsvindt dan kan dit enkele oorzaken hebben:
• Erfelijke aandoeningen.
• Medicijngebruik.
• Medische ingreep.
• Ouderdom.

Teveel seks
Als een zaadlozing achterwege blijft dan kan dit ook komen doordat men teveel seks heeft. Het wordt zo’n gewoonte dat de penis niet meer voldoende geprikkeld wordt. Overmatig veel seks is dus o0ok niet goed.

Psychisch
Er zijn meestal geen lichamelijke klachten te vinden als men problemen met de zaadlozing heeft. Vaak kan er wel een psychische oorzaak gevonden worden. Soms kan het zijn dat een man bij de ene partner wel een zaadlozing heeft en bij een andere partner niet. Meestal speelt het zich dus tussen de oren af. Een seksuoloog kan hierbij uitkomst bieden.