Zijn ecodrugs gevaarlijk

Ecodrugs, ook smartdrugs genoemd, zijn planten, kruiden en andere uit de natuur afkomstige producten die het bewustzijn beïnvloeden. Smartdrugs zijn eigenlijk geneesmiddelen tegen vergeetachtigheid, dementie en epilepsie. Gezonde mensen gebruiken dit, omdat ze denken dat het helpt voor een beter geheugen of een betere concentratie. Smartproducten bevatten vitaminen, mineralen of plantenextracten met een stimulerende werking.


Ecodrugs worden al eeuwen gebruikt vanwege hun stimulerende eigenschappen. Van ecodrugs zijn de paddenstoelen (paddo’s) en bepaalde cactussoorten met een hallucinerende werking het bekendst. Veel mensen zien ecodrugs dan ook als vrij onschuldig en een goed alternatief voor alcohol of chemische drugs. Het is echter de vraag of ecodrugs inderdaad zo onschuldig zijn.

De stimulerende eigenschappen van ecodrugs hebben een korte duur. Als je gezond leeft, heb je geen ecodrugs nodig om meer energie te krijgen. Je leeft gezond als je gezond en volwaardige voeding tot je neemt en voldoende beweegt.
Veel mensen denken dat ecodrugs niet verslavend zijn. Helaas is dat niet zo. Je kunt zowel aan ecodrugs, smartdrugs en smartproducten wel degelijk geestelijk verslaafd raken. Het is echter niet zo dat je door het gebruik van deze drugs ook sneller grijpt naar harddrugs. Als je teveel ecodrugs neemt, kan het zelfs heel erg gevaarlijk zijn. Zeker in combinatie met alcohol of andere vormen van drugs.

In sommige gedroogde paddo’s zit de werkzame stof psilocybine. Deze stof is bekend om de tripeffecten. Psilocybine is een harddrug. Het is wettelijk verboden. Je lichaam went in een snel tempo aan deze stof. Na herhaaldelijk gebruik zul je steeds minder tot geen tripeffecten er mee bereiken. De kans op verslaving van paddo’s is erg groot. Veelvuldig gebruik van de paddenstoelen kan leiden tot hart- en vaatziekten.