De heilzame werking van het zout uit de Dode Zee

De heilzame werking van het zout uit de Dode Zee De Dode Zee ligt aan de grens van Israël en Jordanië en de Westelijke Jordaanoever. Het is het laagst gelegen meer ter wereld. De Dode Zee bevat veertig verschillende mineralen, spoorelementen en zoutstoffen. De naam heeft zij waarschijnlijk verworven omdat er door deze hoge concentratie aan mineralen geen direct zichtbare levende wezens voorkomen (met uitzondering van micro-organismen). In het Hebreeuws heeft het meer overigens een andere naam: de Zoute Zee.


Het zout, evenals de modder uit de Dode Zee heeft een heilzame werking voor verschillende soorten huidaandoeningen. Er zijn dan ook diverse kuuroorden te bezoeken rond het meer, zoals bij Ein Bokek (Israël). De mineralen uit de Dode Zee verbeteren de waterhuishouding van de huidcellen. De heilzame werking van het water zorgt voor een goede reiniging van de huid. Ze wordt door de eigenschappen in het water gevoed en in staat gebracht zich te herstellen. De hoge concentraties broom en jodium hebben namelijk een gunstige werking op het natuurlijke vernieuwingsproces van het lichaam.

De modder uit de Dode Zee heeft een therapeutische werking. Het wordt veel gebruikt voor thalasso therapie. Deze therapie heeft een positieve werking op allerlei spier- en gewrichtsklachten. Ook reumatische klachten worden met de modder behandeld. Veel mensen kiezen voor thalasso therapie om te ontspannen en weer op krachten te komen.

Niet iedereen heeft tijd en geld om regelmatig naar een kuuroord aan de Dode Zee af te reizen. Het hoeft ook niet, want je kunt in je eigen badkamer thalasso therapie genieten met behulp van producten in de vorm van shampoo, badzout, crème en lotion met zout en modder uit de Dode Zee. Er is ook kant-en-klare modder uit de Dode Zee verkrijgbaar. De modder kun je gebruiken voor een lichaamspakking, in een modderbad en als masker voor gezicht en hoofdhuid.