Afvallen zonder dieet

Legio mensen kampen met gewichtsproblemen. In de media wordt er tegenwoordig veel aandacht aan besteed. Veel van onze kinderen zijn te zwaar. Er zijn talrijke vrouwen die als het ware hun hele leven op dieet zijn. Je kunt van crash diëten afvallen. Om het verloren gewicht te behouden moet je echter heel wat doen (of eerder laten!).


Wanneer je constant in strijd bent met je gewicht, zul je eten en voedsel op den duur als straf zien. Het jojo-effect van veel diëten maakt dat je lichaam op den duur erg ontregeld raakt. Je lichaam bouwt namelijk in dieet tijden reserves op. Die zorgen ervoor dat je op den duur van minder eten steeds meer zult aankomen. Dit is een belangrijke reden om te stoppen met je lichaam steeds weer in de strijd met een dieet te gooien.

Hoe kom je nu van die overtollige kilo’s af? Stop eerst eens een tijd met het volgen van snelle diëten. Je kunt afvallen zonder dieet als je een methode kiest die op de lange duur werkt. Het is eigenlijk een oeroud principe. Schrap zoet en bewerkt voedsel uit je menu en eet alleen eerlijk en onbewerkt voedsel. Drink daarbij voldoende water, ongeveer zes tot acht glazen per dag. Laat chips en zoutjes staan en kies voor een gezond alternatief. Het hoeft echt geen worteltje of bleekselderij te zijn.

Maak gezonde maaltijden en geniet van je eten, dit helpt je afslanken. Neem kleine borden en wacht met een tweede keer opscheppen. Leer naar je lichaam te luisteren. Als je trek hebt, neem dan ook iets en geniet er van. Ban chocolade uit je leven. De eerste weken zul je ontwenningsverschijnselen ervaren, maar na een paar weken is je behoefte aan die reep echt verdwenen. Houd deze richtlijnen twee maanden vol en je zult zien dat je af bent gevallen, zonder moeite en zonder het volgen van de strenge richtlijnen van een dieet.