Trend 2010: gezond mooi oud worden

De nieuwe trend op schoonheidsgebied is het gezonder en mooier oud worden. Gingen we pas nog massaal Botox injecties halen om van de diepe rimpels af te komen, nu halen we daar onze neus voor op. De trend van 2010 wil niets te maken hebben met plastische chirurgie. Vrouwen willen hun leeftijd niet meer verdoezelen met het mes of met behulp van naalden. Natuurlijk mooi oud worden is het motto voor het komende jaar.


Er zal nog steeds veel aandacht besteed worden aan uiterlijke verzorging. Het liefst willen we er allemaal jong en fruitig uitzien. Je kunt niets tegen ouder worden doen, maar je kunt er wel voor zorgen dat je een goed gevoel hebt over jezelf. Je kunt je lichaam en gezicht goed verzorgen met de juiste crèmes. De inhoud van de potjes kan er niet voor zorgen dat je een hogere leeftijd bereikt, maar kan er wel voor zorgen dat je huid glanzend, veerkrachtig en soepel blijft.

Zelfacceptatie is het sleutelwoord en beautygeheim anno 2010. De perfecte schoonheid is de natuurlijke schoonheid. Een rimpel hoort erbij als je ouder wordt. Je kunt op iedere leeftijd stralen. Gezonde voeding, beweging en eerlijke producten horen erbij. De schoonheidsindustrie heeft een nieuwe taak voor zich liggen. Vrouwen hebben er schoon genoeg van om loze beloften voorgeschoteld te krijgen. Dit accepteren we in 2010 dan ook niet meer. De schoonheidsindustrie moet met wetenschappelijke bewijzen komen, of testrapporten die de werkzaamheid van het product aantonen.

Wie mooi oud wil worden, zorgt goed voor zichzelf. Gezonde voeding en regelmatige bewegen hoort daarbij maar is niet voldoende. Het gaat er vooral om dat je blij bent met jezelf. Die innerlijke tevredenheid zal stralen aan de buitenkant. Daar kan geen plastische chirurgie tegen op.