Liposuctie

Liposuctie lijkt een wonderingreep tegen overtollig vet. Het is echter alleen geschikt voor personen die juist niet overmatig dik zijn! Je kunt met liposuctie dus geen resultaten verwachten op het gebied van gewichtsverlies.


Liposuctie is het wegzuigen van overtollig onderhuids vet door middel van een speciale zuigtechniek. Het betreft een plastisch chirurgische ingreep. De ingreep wordt uitgevoerd door een gespecialiseerd arts in een kliniek. Liposuctie is geschikt voor het verwijderen van plaatselijke, ongewenste vetophopingen op buik, billen, heupen en bovenbenen. Voor een succesvolle behandeling moet je voldoen aan een aantal voorwaarden. Je gewicht moet enige tijd stabiel zijn. Er mag geen sprake zijn van overgewicht en de huid die boven het weg te zuigen vet ligt, moet elastisch en in goede conditie zijn.

Vraag aan de behandelende arts alle informatie die je bedenken kunt voordat je een dergelijke ingreep laat uitvoeren. Vraag naar de risico’s en instructies voor na de behandeling. Bespreek vooral het verwachte resultaat om teleurstellingen te voorkomen. Liposuctie wordt gedaan onder plaatselijke verdoving. De arts kan vragen of je tijdens de behandeling steeds anders wilt liggen, en misschien zelfs wilt gaan staan om een mooi gelijkmatig resultaat te bekomen. Na de operatie moet je een speciale elastische broek of elastisch verband dragen om zwellingen of bloeduitstortingen tegen te gaan. In de meeste gevallen volstaat één behandeling.
Na de behandeling moet je worden opgehaald en begeleid worden naar huis. Je kunt zelf geen auto rijden. De verdoving werkt na de operatie nog een aantal uren door. Wanneer de verdoving uitgewerkt is, zullen de behandelde plekken zeer gevoelig zijn. Deze gevoeligheid houdt zeker drie tot vier dagen aan. De zwellingen verdwijnen na een maand. Het behaalde resultaat is na vier tot negen maanden zichtbaar. Men maakt hiervoor vooral gebruik van voor en na foto’s.