Ladyshave

Een ladyshave is een scheerapparaat waarmee vrouwen hun lichaamsbeharing kunnen wegscheren.


Beharing
Iedere vrouw heeft wel te maken met beharing op het lichaam. De een wat meer dan de ander. Om zichzelf wat frisser te voelen willen vrouwen graag zo min mogelijk beharing hebben. Het gebruik van een ladyshave helpt hierbij. Met een ladyshave wordt vooral beharing weggehaald op de volgende plaatsen:
• Benen.
• Oksels.
• Bikinilijn. Dit is het gebied rondom intieme delen, welke met schaamhaar worden bedekt.

Scheerapparaat
De ladyshave is dus een soort van scheerapparaat. Het is geen standaard scheerapparaat maar een apparaat dat speciaal gemaakt is om de lichaamsbeharing op speciale plekken te verwijderen. Zo kan men gemakkelijk in bochten en rondingen scheren.

Soorten
Er zijn diverse soorten ladyshaves op de markt. Zo heb je de grotere soorten die nog op netspanning werken en de kleinere compactere soorten die draadloos werken en die ook gemakkelijk meegenomen kunnen worden op vakantie of zakenreizen.

Droog of nat
De ladyshaves die draadloos zijn kunnen onderverdeeld worden in twee categorieën:
• Droog scheren.
• Nat scheren.
Bij droog scheren wordt er geen speciale gel of schuim gebruikt tijdens het scheren, maar wordt de ladyshave direct op de huid geplaatst. Bij nat scheren gebruikt men wel een gel of schuim tijdens het scheren. Nat scheren komt het meeste voor. De meeste vrouwen vinden dat dit een beter, mooier en gladder effect geeft. Ook voorkomt nat scheren huidirritaties. De ladyshaves die alleen voor droog scheren in aanmerking komen mogen absoluut geen water of ander nat spul op zich krijgen. Het water kan namelijk in de ladyshave lopen waardoor deze niet goed of helemaal niet meer zal werken.

Epileren
Sommige ladyshaves hebben ook de mogelijkheid tot epileren. Dit betekent dat de haren vanaf de wortel verwijderd worden. Ze worden als het ware uit de huid getrokken. Dit is vaak zeer pijnlijk en zorgt voor veel huidirritaties zoals:
• Rode pijnlijke huid.
• Jeuk.
• Bloedingen door het uittrekken van de haren.
De haren blijven door epileren wel langer weg, maar komen ook weer terug waarna men opnieuw moet epileren. Een mogelijkheid om haren voorgoed te verwijderen is met een speciale lasertechniek. Dit gebeurd vaak in speciale klinieken en zorgt voor een blijvend resultaat.