Hot stone massage

Hot stone massage is een manier van masseren die in Nederland vrij nieuw is. Toch is deze manier van masseren al eeuwenoud.


Soorten
In Engeland werd eeuwen geleden al gebruik gemaakt van een soortgelijke manier van masseren. Dit was de holdstone massage. In Azië werden stenen al gebruikt voordat men accupunctuur ging gebruiken en in Amerika doen de indianen al eeuwenlang aan deze manier van masseren.

Mary Nelson
Mary Nelson herontdekte de hotstone massage in 1993. Zij noemde de massage La stone massage en ze gebruikte er basaltstenen voor. Deze stenen zijn ontstaan uit lava afkomstig uit vulkanen. Deze stenen hebben jaren in rivieren gelegen waardoor ze mooi rond en glad geworden zijn.

Carollanne Crichton
Carollanne Crichton uit het Oosten van de Verenigde Staten werkte met stenen uit de zee. Zij noemde haar manier van masseren Healing Stone Massage. Het verschil tussen beiden manieren is dat de basaltstenen door warm water worden warm gehouden, terwijl de stenen uit de zee met warm zee water worden warm gehouden. Er wordt gezegd dat de zeestenen het langste warmte vasthouden.

Warm en koud
De naam is hot stone massage, toch wordt er afwisselend ook met koude stenen gewerkt. De massage heeft een helende werking die tot diep in het lichaam trekt. De persoon zelf kan kiezen welke stenen er gebruikt worden.

Massage
De massage begint met een gewone handmassage. Daarna worden de stenen pas gebruikt. Het bloed heeft zo een betere stroming waardoor het lichaam sneller tot rust komt. Blokkades in de spieren worden door de warmte en de massage met de stenen opgeheven. Een lichaamsdeel dat met de handen gemasseerd is, wordt geheel bedekt met stenen. De stenen zijn lekker warm en de warmte trekt het lichaam in.

Beauty salons
De hot stone massage wordt vooral in beauty salons gegeven. Hier vindt je tal van ontspanningsmogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan:
• Gezichtsbehandelingen.
• Massages.
• Bubbelbaden.
• Zwembaden.
• Huidbehandelingen.
Je kunt er een hele dag of meerdere dagen naartoe. Zo kun je weer lekker tot rust komen. Uiteraard zijn er ook losse sessies te boeken. Je maakt dan bijvoorbeeld alleen gebruik van een massage of andere behandeling.