Haarstukjes en pruiken

Voor mensen die vroegtijdig last krijgen van haaruitval, waardoor kaalheid ontstaat, bestaan er tegenwoordig tal van mogelijkheden en oplossingen. Er zijn verschillende oorzaken die leiden tot kaalheid zoals onder andere erfelijkheid en ziekten. Mannen hebben meer aanleg voor het kaal worden, denk aan de inhammen bovenop het voorhoofd, dan vrouwen en daar komt bij dat de acceptatie voor vrouwen stukken moeilijker is dan voor mannen, mede ook door de reacties uit de omgeving. Een pruik of een haarstukje kan dan uitkomst bieden.


Voor aanschaf van een pruik, moet je eerst goed afwegen of de pruik uit synthetisch haar of uit natuurlijk haar moet bestaan. De pruik met natuurlijk haar heeft een grote duurzaamheid, geeft een natuurlijke uitstraling en kan net als je echte haar gestyled en gekleurd worden. Wel kan de kleur vervagen, is het haar wat zwaarder en reageert het op weersomstandigheden, net als het echte haar. Deze pruiken zijn over het algemeen wat duurder. Een pruik van synthetisch haar is stukken goedkoper, deze worden kant-en-klaar gemaakt, ze zijn haast in alle kleuren te verkrijgen, ze kennen geen vervaging van de kleur en zijn lichter in gewicht waardoor ze een comfortabeler draaggenot bieden. De haren kleuren gaat niet bij pruiken met synthetisch haar en tevens moet extreme hitte vermeden worden.

Er zijn verschillende soorten pruiken. Zo kennen we de gedeeltelijk bedekkende pruik, welke onder de naam haarstukjes en toupetten vallen. Deze worden gebruikt bij gedeeltelijke kaalheid of voor het creëren van langer haar.
Pruiken met een volledig gesloten basis zijn over het algemeen geschikt voor mensen met weinig of geen haar. Ze worden handgeknoopt, waardoor de haren dichter bij elkaar liggen dan wanneer dit machinaal gebeurd. Een natuurlijke uitstraling wordt hiermee gecreëerd. Kaplozen pruiken kunnen vermengd worden met het eigen nog aanwezige haar, zodat het natuurlijke haar er doorheen komt en een vollere, dikkere haardos wordt geïmplementeerd.

Soms kan kaalheid iemands leven behoorlijk beïnvloeden, zelfs zo erg dat diegene de straat niet meer op durft. Blijf hier niet mee zitten, want de oplossing is nabij. Laat je goed informeren naar de mogelijkheden en ga straks weer zelfverzekerd en met plezier het leven door!