Loungen kan je ook thuis

Loungen is een trend, wat voorzichtig is ontstaan in het jaar 2000.Het is een antwoord op het jachtige bestaan. Aanvankelijk was het loungen alleen besteed aan de (eind) twintigers en dertigers zonder kinderen. Loungen is synoniem aan onthaasten. Het loungen kan uitgedrukt worden in een levensstijl, interieurtrends en muziek.


Begin 2000 schoten de loungecafés als paddenstoelen uit de grond. Vooral in Amsterdam kon je vanaf dat moment de barkruk in de drukke kroeg verruilen voor een plek op de ligbank in een rustige ambiance met easy listening (lounge) muziek op de achter grond. Geen potten bier met noten, maar een glas champagne met sushi erbij.

Het loungen bleek een gewilde trend. Het idee van onthaasten en “chillen” zette zich door in meubeltrends. Vooral de bank onderging een metamorfose. De bank werd groter en comfortabeler. De banken werden zo ontworpen dat je naar behoefte er liggend op kon vertoeven. En die trend zet zich nu nog steeds voort. Zo werd het mogelijk om thuis dezelfde sfeer voor het onthaasten te creëren. Het loungen werd nu ook mogelijk thuis, met of zonder gezin.

Niet alleen de bank is belangrijk om een goede loungesfeer te creëren. Wil je de perfecte ambiance nabootsen in je huis, dan zorg je ook voor een lage tafel en een behaaglijk kleed, waar je zelf of je bezoek zich makkelijk en comfortabel kan neer vleien bij de lage salontafel. Want op die tafel staan allerhande gezond uitgekozen “fingerfood”, oftewel hapjes die je met je handen aan mag pakken. De bijpassende drankjes zijn champagne, droge martini’s of sake (voor bij de sushi). Het licht is niet te donker, maar ook zeker niet te licht. Je kunt gebruik maken van gekleurd licht. Op de achtergrond draait jazzy of ander rustgevende muziek.