Huis verkopen

De huizenmarkt rommelt. Een hypotheek krijg je niet zomaar meer. De economische crisis weerhoudt veel mensen ervan een nieuw huis te kopen. Haal daarom letterlijk alles uit de kast als je huis verkocht moet worden. Een aantal zaken kunnen je helpen een voorspoedige verkoop een handje te helpen.


Zorg dat de kijkers tijd en rust krijgen om je huis te bezichtigen. Zorg voor gastvrijheid in de vorm van kopjes koffie of thee, of om nog meer indruk te maken: een welkomstcocktail. Serveer er die zelfgebakken appeltaart bij die het huis heerlijk laat geuren. Deze trucs werken echt nog steeds. Zet verse bloemen neer.

Natuurlijk ziet je huis er piekfijn uit. Zorg voor licht, lucht en ruimte in het huis. De eerste indruk is vaak de belangrijkste. Laat een onderhoudscontract van de Hr-ketel zien en als het even kan een bouwkundig rapport van het huis. Dit soort zaken wekt vertrouwen. Regel de momenten voor het kijken zodanig, dat het licht buiten is en de zon naar binnen kan schijnen. Zorg dat er alleen het hoognodige aan meubels staat. Less is more.

Weinig meubels geven een ruimtelijk effect. Het moet er echter wel nog comfortabel uitzien, dus een bank, een tafel met stoelen en een kast mogen best. Een kunststuk doet wonderen. Het oogt goed en het maakt een stijlvolle en elegante indruk. Regel bijvoorbeeld een kunststuk bij de kunstuitleen. Het loont zich een beetje te investeren en de muren een verse lichte tint te geven. Het kost een beetje geld en inspanning, maar het kan de mensen net iets meer over de streep trekken. Als je de ruimte hebt, kun je twee bezoekers tegelijkertijd laten komen. Dit wekt de indruk dat je huis zeer in trek is.