Besparen op autokosten

Autorijden is duur. Je krijgt te maken met kosten als onderhoud, brandstof en verzekeringen. Je kunt op deze kosten slim besparen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor alternatieven. Daarnaast kun je zuiniger (leren) omgaan met brandstof en flink besparen op onderhoudskosten.


Alternatieven

Het is een open deur, maar je kunt voor korte afstanden kiezen voor de fiets in plaats van de auto. Als je dit meerdere keren per week doet, scheelt je dat flink in de brandstofkosten. Met carpoolen kun je de kosten voor de brandstof delen. Hebben jij en je partner allebei een eigen auto? Je zou eens kunnen overwegen er eentje weg te doen. Of ruil een zware (dure) auto in voor een kleinere, maar wel goedkopere auto.

Minder brandstofkosten

Het rijgedrag kan van invloed zijn op het brandstofverbruik. Lees de website over het nieuwe rijden eens aandachtig voor. Deze staat vol tips over zuiniger rijgedrag. Kies voor kortere routes om van A naar B te komen. Het navigatiesysteem biedt hier veel perspectieven. Gooi je tank vol bij onbemande pompstations. Hier is de brandstof goedkoper, omdat er geen personeel mee hoeft betaald te worden. Als je een nieuwe auto wilt aanschaffen, kies er dan een waarmee je kunt besparen op de brandstof. LPG is bijvoorbeeld veel goedkoper dan benzine, als je ongeveer 14.000 kilometer per jaar rijdt. Reken daarom van tevoren uit, welke brandstof je in jouw persoonlijke situatie nodig hebt. Houd wel rekening met de wegenbelasting.

Minder onderhoudskosten

Bereid je auto op een APK-keuring zoveel mogelijk voor. Doe zelf de eenvoudige klusjes. Dan hoef je daar niet extra voor te betalen als de garage dat voor je moet doen. Op internet vind je de checklists waarnaar gekeken wordt. Laat je auto liever keuren bij een onafhankelijk keuringsstation.

Tips via internet

Het internet geeft veel tips en informatie over besparingen met betrekking tot auto┬┤s en autorijden. Je kunt ook via het internet goedkope adressen vinden voor de APK-keuring en onderhoud.