Bespaartips voor de vakantie

Op vakantie gaan, is een luxe en gaat al snel vele euro’s meer kosten dan je gebudgetteerd hebt. Je kunt de kosten van de vakantie met de twee onderstaande tips binnen de perken houden.


Boek vroeg

Het is helaas verleden tijd dat de last minute reizen de goedkoopste zijn. Wie op het laatste moment wil boeken, vist wat dat betreft al snel achter het net. Boek daarom je vakantie ruim op tijd. Wie het eerst boekt, boekt het best. Vergelijk verschillende reizen via het internet. Als je via het internet boekt, is dat over het algemeen goedkoper dan via een reisbureau. Kies wel een betrouwbaar reisbureau uit. Veel reisbureaus geven speciale korting op het vroeg boeken. Als je vroeg boekt, kun je veel informatie over je bestemming opzoeken, waardoor je beter geïnformeerd bent. Win informatie in over de faciliteiten van je verblijf. Is het een hotel met een aquapark, sportfaciliteiten, animatie (voor kinderen) en wordt er gezorgd voor avondvertier? Hoe meer faciliteiten, hoe minder bijkomende kosten.

Bellen in het buitenland

Bellen vanuit en naar het buitenland kan heel duur zijn. Als je gebeld wordt op je mobiel in het buitenland, betaal je zelf de extra gesprekskosten. Zoek (via je provider) op hoeveel het kost om naar je bestemming te bellen. Zo kom je niet voor onaangename verassingen te staan. Neem je mobiel niet mee op vakantie. Neem bij voorkeur een simlock vrije mobiel mee. Dan kun je een plaatselijke prepaid sim kaart kopen in het vakantieland. Je betaalt dan de plaatselijke tarieven en als je telefoon of voicemail krijgt, hoef je geen gesprekskosten te betalen. Geef berichtjes per sms de voorkeur boven telefoneren. Dat is altijd nog goedkoper dan een gesprek dat uiteindelijk langer duurt dan gepland was.