Opslag vragen in crisistijden

Veel bedrijven staan er dit jaar financieel minder goed voor. De economische crisis heeft zijn sporen nagelaten. Je hebt geknokt voor het bedrijf en je toewijding heeft het bedrijf geen windeieren gelegd. Waarom zou je geen opslag durven vragen? Wanneer de resultaten van de afdeling waar jij werkzaam bent succesvol zijn gebleken, mag je best beloond worden voor je inzet en prestaties.


Het is belangrijk dat je goed voorbereid de salarisonderhandelingen aangaat. Onderzoek vooraf de financiële en economische positie van het bedrijf en de branche waarin je werkt. Je hoeft je dan niet te laten afschepen met een simpel “we hebben het geld even niet”.

Het is belangrijk dat je goed en duidelijk kunt formuleren waarom jij denkt dat de baas jou meer geld zou moeten gaan betalen. Je hoeft geen verkoper te zijn die het afgelopen jaar veel nieuwe klanten heeft binnengehaald. De meerwaarde die jij voor het bedrijf hebt, kan ook bestaan uit andere dingen. Misschien heb je oplossingen bedacht waardoor het bedrijf veel geld kon besparen. Het bedrijf moet weten wat ze aan je gehad hebben en wat je in de toekomst voor ze kunt betekenen.

Het juiste tijdstip is ook cruciaal belang of je succes zult hebben in je verzoek om salarisverhoging. Goede momenten zijn de momenten waarop je baas doorgaans een goede bui heeft, bijvoorbeeld de vrijdagmiddag. Een andere goede gelegenheid wordt geboden als het bedrijf een succes heeft geboekt. Helemaal goed zit je als jij persoonlijk hebt bijgedragen aan dat succes.

Wanneer je promoveert is dat een goed moment om over je salaris te onderhandelen. Je moet wel weten wat het normale salaris is voor de functie die je krijgt aangeboden. Tegenwoordig kun je via het internet al veel informatie vinden met betrekking tot diverse functies en bijpassende salarisschalen. Je kunt ook je toekomstige collega’s vragen wat zij verdienen. Hoe meer je weet, hoe sterker je staat bij de onderhandelingen.