Bespaartips voor jonge gezinnen

Een gezin onderhouden kost veel geld. Kinderen moeten gekleed worden, gaan naar school en hebben schoolspullen nodig, er zijn hobby’s, ze gaan sporten en ga zo maar door. Het daarom eens goed een tijdje bij te houden, hoeveel je kinderen nu eigenlijk kosten. Een overzicht geeft inzicht. Natuurlijk staan sommige kosten vast, bijvoorbeeld schoolgeld, maar je kunt ongetwijfeld hier en daar wat in de uitgaven snoeien.


Inrichting kinderkamer

Het inrichten van een kinderkamer kost het nodige. Je kunt echter ook kiezen voor tweedehands meubels. Je kunt ze overschilderen in de favoriete kleur van je kind. Tweedehands spullen kunnen meestal ook beter tegen een stootje. En als er eens iets stuk gaat, is de schadepost ook te overzien.

Vakantie en dagjes uit

Natuurlijk wil je voor je kinderen het beste. Maar een pretpark bezoeken met een gezin kan tegenwoordig niet meer voor minder dan 100 euro. Kies eens voor een dagje strand, of maak een fietstocht door het bos, met een picknickmand achterop. Je kunt zonder veel kosten een dag leuk inrichten met spelletjes. Natuurlijk kun je een keer naar een pretpark. Kijk eens op het internet naar acties en kortingen. Er zijn bovendien goedkopere alternatieven voor dure pretparken. De grotere pretparken doen vaak mee aan acties op voedingsmiddelen. Spaar hier de punten voor op en je kunt veel korting binnen halen. Vergelijk de prijzen voor zomervakanties met behulp van het internet, dat kan al honderden euro’s schelen. Boek je vakantie vroeg. Vaak geven reisbureaus vroegboekkorting.

Tweedehands kleding

Je kunt voor je kinderen tweedehands kleding kopen. Niet iedereen houdt hiervan, maar als je kinderen hebt die regelmatig met kapotte kledingstukken thuiskomen is het een overweging waard. Je kunt daarvoor in de plaats ook de kleding waar je kinderen uit zijn gegroeid te koop aanbieden. Via het internet kun je hiervoor gebruik maken van verschillende gratis advertentie websites. De opbrengst kun je dan weer gebruiken voor het aanschaffen van nieuwe kleding.