Cursus in beleggen

Beleggen is een spannende maar risicovolle manier om je geld te laten groeien. Als je pech hebt, kun je er echter ook veel geld mee verliezen. Het is verstandig om een cursus beleggen te volgen, voordat je spaartegoeden in fondsen stort.


In Nederland zijn er diverse gelegenheden waar je slim leert investeren. Een cursus beleggen leert je over alle wetenswaardigheden in de beurswereld. Als je een cursus beleggen hebt gedaan, kun je gerichter je geld uitbesteden.

Vanuit je eigen huis is het mogelijk een thuiscursus te doen. De LOI leert je in negen maanden de fijne kneepjes van het beleggen. De NTI heeft in het aanbod een twee-maandelijkse cursus beleggen die als los onderdeel van een opleiding Levensverzekeringen en Hypothecaire lening te volgen is. Via het internet worden diverse andere thuisstudies in beleggen aangeboden.

De Open Universiteit biedt een gratis online cursus aan waar men leert dat beleggen niet alleen het maken van rationele overwegingen betreft, maar ook het belang van emoties bij beleggen.

Je kunt ook kiezen voor cursusavonden buitenshuis. Diverse beleggingskantoren bieden cursusavonden aan voor mensen die zelf willen gaan beleggen. De cursussen worden gegeven door ervaren beleggers die tijdens de cursus hun kennis en expertise delen met de cursisten en deze wegwijs maken in de wereld van aandelen, obligaties en andere effecten.

Een cursus beleggen biedt je een goede basis om je te kunnen oriënteren op het beleggen. Je bent je beter bewust van de kansen en valkuilen van het beleggen. Of je winst zult maken met je beleggingen blijft natuurlijk de vraag. In ieder geval zullen je keuzes in de beleggingen gestoeld zijn op de juiste overwegingen en niet alleen op een “goed gevoel”.