McDonalds

McDonald’s is de grootste fastfood keten ter wereld. Over de gehele wereld zijn honderden McDonald’s restaurants te vinden.


Geschiedenis
In 1940 werd in Californië het eerste McDonald’s restaurant geopend door de broers Dick en Mac McDonald. In 1948 werd het pas echt bekend door de snelle service die ze boden. Mensen hoefden nooit lang op hun eten te wachten, iets wat in andere restaurants wel voorkwam. De eerste McDonald’s had zelfs een lopende band met daarop eten zodat er geen bediening nodig was en de klanten konden pakken wat ze wilden. Ray Kroc die toevallig langskwam was zo te spreken over het restaurant dat hij de broers voorstelde om meerdere restaurants te openen.

Eerste McDonald’s in Europa
De eerste McDonald’s in Europa werd in 1971 in Nederland geopend. Dit was in de plaats Zaandam. Toen ook dit een succes bleek te zijn werden er restaurants over de gehele wereld geopend.

Heden
Vandaag heeft McDonald’s 31.000 restaurants in 120 landen. McDonald’s heeft ongeveer 47 miljoen klanten per dag. In Nederland zijn er 219 restaurants.

McDrive
De McDrive is later gekomen. Men wilde mensen ook de kans geven snel iets te eten voor onderweg te pakken. De McDrive is een straatje waar je met de auto door kunt rijden. Doormiddel van een praatpaal geef je de bestelling door en bij het eerste raam kun je betalen. Bij het tweede raam kun je de bestelling ophalen. Tegenwoordig heeft vrijwel ieder McDonald’s restaurant een McDrive. De McDrive is ook langer open dan het restaurant zelf. In sommige plaatsen zelfs tot 03.00 uur.

Producten
McDonald’s verkoopt standaard producten in ieder restaurant zoals:
Hamburger.
Frietjes.
Cheeseburger.
Kip Nuggets.
Big Mac.
Quarter Punder.
Ijs.
Milkshakes.
Happy Meal
Ook heeft ieder land zo nu en dan zijn eigen producten. Deze zijn aangepast aan de specialiteiten van het land. Zo heeft Nederland bijvoorbeeld de McKroket.

Happy Meal
Het Happy Meal is het populairste product van McDonald’s. Het is een maaltijd voor kinderen met daarin frietjes, drinken en een snack naar keuze. Tegenwoordig kunnen kinderen er ook yoghurt of danoontje bij kiezen. De porties zijn kleiner dan de gewone menu’s die eigenlijk voor volwassenen bedoeld zijn. Het Happy Meal zit in een leuke doos met daarin ook nog eens een verrassing.