Eiwitdieet om gemakkelijk af te slanken

Koolhydraten en vetten worden als je ze niet verbruikt opgestapeld in de vorm van een vetlaag. Wanneer we dan energie nodig hebben en er geen voedsel voor handen is, wordt deze reserve aangesproken. In onze moderne maatschappij is er voldoende voeding aanwezig en zullen we deze vetreserve nooit nodig hebben.


Eiwitten worden gebruikt voor de opbouw van spieren en nooit opgeslagen als reserve. Deze voedingstoffen gaan dan ook hun nut hebben bij een afslankdieet. Spieren worden opgebouwd en om deze spiermassa te behouden gaan we ook extra energie verbruiken. Zelfs in rust, verbruiken onze spieren energie.

Om af te slanken moeten we onze vetreserves opgebruiken. Eten we vetten en koolhydraten dan gaan we die eerst verbruiken en in laatste instantie onze vetreserve. Vervangen we onze koolhydraten en vetten door eiwitten, dan gaan we niets hebben om te verbranden en moet de reserve aangesproken worden. Spieren die je gaat gebruiken verbranden energie. Hoe meer spiermassa, hoe meer energie verbruik. Ook in rust trekken spieren samen en gebruiken deze energie. Zo blijf je constant energie verbruiken en dit zelfs zonder moeite.

Het nadeel van een eiwit dieet is dat je in optimale gezondheid moet zijn en zeker geen lever of nierafwijkingen mag hebben. Deze organen verwerken de eiwitten en we gaan deze extra belasten. Ook je bloed wordt dikker bij een eiwit dieet en daarom moet je er zeker voor zorgen dat je genoeg water drinkt. Een minimum van 2 liter water per dag is zeker aan te raden.

Sporters die veel spiermassa willen opbouwen gebruiken eiwit shakes. Zo verkrijgen ze stevige spieren en verbruiken ze extra energie. Niet alle eiwit shakes zijn even gezond. Velen bevatten hormonen, pepmiddelen, extra koolhydraten en vetten, het product is dan aanzienlijk goedkoper. Wanneer je een eiwit shake wil gebruiken, vraag dan advies aan de verdeler of je apotheker zodat je er zeker van bent dat je shake enkel eiwitten bevat. De beste en meest zuivere eiwitten zijn wei eiwitten. Het verkrijgen van wei isolaat is arbeidsintensief en zorgt ervoor dat bijna alle lactose eruit verwijderd is. Dit maakt het ook duurder.