Overige (Eten en drinken)

  • Herken de bedorven mossel

    Mosselen zijn vers het lekkerst, maar bederven snel. Vroeger at men mosselen alleen in de maanden met een “r”. In mei, juni, juli en augustus werd het eten van mosselen afgeraden. De mosselperiode waarin de weekdieren gegeten konden worden, had vroeger alles te maken met de versheid, die destijds niet in stand gehouden kon worden met moderne koelinstallaties of ijskasten....

  • Coca Cola

    Iedereen kent het merk Coca Cola wel. De rode achtergrond met grote witte sierletters. Sinds 1893 is dit merk officieel geregistreerd en wereldwijd bekend....

  • Eiwitdieet om gemakkelijk af te slanken

    Koolhydraten en vetten worden als je ze niet verbruikt opgestapeld in de vorm van een vetlaag. Wanneer we dan energie nodig hebben en er geen voedsel voor handen is, wordt deze reserve aangesproken. In onze moderne maatschappij is er voldoende voeding aanwezig en zullen we deze vetreserve nooit nodig hebben....

  • McDonalds

    McDonald’s is de grootste fastfood keten ter wereld. Over de gehele wereld zijn honderden McDonald’s restaurants te vinden....

  • Minder drinken hoe doe je dat

    Heb je het gevoel dat je wel erg veel drinkt de laatste tijd en zou je dat graag willen minderen? Je zou eigenlijk zonder probleem moeten kunnen stoppen. Maar dat lukt niet iedereen. Wie jarenlang gewend is iedere dag alcohol te drinken, al is het niet veel, zal in meer of mindere mate verslaafd aan de borrel zijn geraakt. Deze tips helpen je te minderen....

  • Het ontbijt

    Veel mensen denken zonder te kunnen, maar het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Gedurende de nacht heeft het lichaam de reserves opgebruikt en ontstaat er dringend behoefte aan aanvulling, zodat het lijf tijdens de dag weer kan presteren. Tevens verliest het lijf ’s nachts ook een aanzienlijke hoeveelheid vocht. ’s Morgens is er dus een tekort aan water, zijn de voedingsstoffen op en moeten de afvalstoffen het lichaam uit....

  • Tips tegen verspilling van eten

    We leven nog steeds in een wegwerp cultuur, ook al worden we ons steeds meer bewust van het milieu en het nut van (be)sparen. Je kunt op voedsel flink geld besparen, als je het handig of anders aanpakt....