Wii games downloaden

De Wii is momenteel wel de populairste spelcomputer die er is. Sinds de Wii op de markt kwam enkele jaren geleden is deze populariteit enorm gestegen en hebben steeds meer mensen een Wii in huis.


Startpakket
Als je de Nintendo Wii koopt dan zit er meestal een spel bij. Het startpakket bestaat meestal uit
• De Wii console. De spelcomputer.
• 2 controlers.
• Een spel zoals Wii sports of Wii play.
• Houder om de Wii in te zetten.
• Wii censorbalk.
• Aansluitkabels.
Het aansluiten is vrij eenvoudig en is binnen enkele minuten gedaan. Je kunt dus snel van de Wii gebruik maken.

Wii Games
In het begin is het leuk om de bijgeleverde spellen te spelen. Zo leer je de spelcomputer beter kennen en leer je wat de mogelijkheden zijn. Na enige tijd heb je het spel wel gezien en wil je eens wat anders. Dan komt meestal de grote shock. Een spel voor de Wii kan wel euro 50.00 of meer kosten. Best veel geld voor een spelletje.

Ombouwen
Veel mensen maken dan ook gebruik van de ombouwmogelijkheden die er zijn. De Wii wordt omgebouwd waardoor men ook gekopieerde spellen kan spelen op de Wii. Deze kan men zelf van internet afhalen of voor een paar euro kopen op sites als Marktplaats en Speurders. Het ombouwen is vrij eenvoudig en kan al zelf gedaan worden. De Wii hoeft niet meer opengemaakt te worden zoals enkele jaren geleden. Er is nu software verkrijgbaar die je op de Wii kunt zetten.

Wii games downloaden
Als de Wii is omgebouwd dan kun je dus ook zelf spellen gaan downloaden en branden zodat je deze op de Wii kunt spelen. De games dienen op een DVD r schijfje gebrand te worden met een snelheid van 2x of 4x. Het programma dat hiervoor gebruikt kan worden is ImgBurn. Een Wii game wordt namelijk gedownload als .ISO bestand en dient zo ook gebrand te worden. ImgBurn is een gratis programma dat dit doet.

Torrents
Op internet zijn duizenden Wii games te vinden die je kunt downloaden. Hiervoor kun je een Torrentprogramma gebruiken. Een goed programma dat je hiervoor kunt downloaden is UTorrent. Een Torrent is een bestand waarin alle onderdelen van een spel, film of muziekstuk verpakt zitten. Je hebt dus in een keer alles compleet. Heb je UTorrent geïnstalleerd dan moet je op zoek gaan naar een downloadsite waar je Torrents kunt downloaden. Goede sites zijn Mininova.org en Fenopy.com. Typ in de zoekmachines de naam van het spel in dat je wilt en zet er Wii achter of voor. Of wil je eens kijken wat er allemaal is typ dan alleen Wii in. Zo zoekt de zoekmachine alle resultaten. Je krijgt dan een lijst met alle zoekresultaten. Bijvoorbeeld [WII]Teenage Mutant Ninja Turtles Smash Up [PAL][ESPALWII com].rar. Je kunt zien dat het een Wii spel is dat Mutant Ninja Turtles heet en dat het een PAL versie is. PAL is belangrijk als je de Europese versie van het spel wilt hebben. ESPALWII.com betekent dat de Torrent van die site afkomstig is. Een tip ESALWII is een eer betrouwbare bron voor Europese spellen. Je kunt dus ook in de zoekmachien ESPALWII intikken en zo krijg je een overzicht van die spellen. Je ziet ook dat er .rar staat. Het betekent dat het .ISO bestand gezipt is in een .rar bestand. Je kunt dit gewoon downloaden. Om daarna het .ISO bestand op je computer te krijgen moet het .rar bestand eerst worden uitgepakt. Dat kun je doen met winrar. Dit programma kun je ook gratis downloaden.

Branden
Als je alles gedaan hebt dan moet je alleen nog het .ISO bestand branden op een dvd r schijfje. Zorg ervoor dat het wel goede kwaliteit is en geen goedkope troep. Sony wordt meestal aangeraden. Gebruik dan zoals voorheen gezegd het programma ImgBurn en brand het .ISO bestand op het schijfje. Daarna kun je het schijfje gewoon in de Wii stoppen en kun je het spel spelen.

Kosten
Voor een paar tientjes kun je zelf je Wii ombouwen met de juiste software, of dit door iemand laten doen die er verstand van heeft. Meestal kost dit rond de euro 30.00. Spellen kun je dan zelf downloaden en branden of je kunt ze dus goedkoop kopen bij iemand die gekopieerde spellen aanbiedt op verkoopsites. Per spel vraagt men rond de euro 3.00 en er komt een klein bedrag aan verzendkosten bij. Je kunt dus voor euro 30.00 al 10 Wii spellen hebben. Zo bespaar je flink wat geld en kun je spellen aanschaffen voor iedereen in het gezin.