Ombouwen van de Wii

Momenteel is de Nintendo Wii de populairste spelcomputer die er is. Dit komt vooral door de bijzondere besturing waardoor het lijkt of je echt in het spel zit.


Spellen
Door de populariteit van de Nintendo Wii zijn er ook steeds meer spellen op de markt gekomen voor deze spelcomputer. Jong en oud kunnen zich urenlang vermaken, omdat er voor iedereen wel leuke spellen verkrijgbaar zijn. Ook zijn er spellen die samen gespeeld kunnen worden. Dit zijn de zogenaamde partygames waar iedereen kleine mini spellen speelt tegen of met elkaar. Een nadeel van de Wii spellen is dat deze vrij prijzig kunnen zijn. Vooral de spellen die goed verkopen blijven toch wel rond de prijs van euro 50.00 zitten. Andere spellen hebben een prijs van rond de euro 30.00. Toch best prijzig allemaal. Zo ben je met meerdere gezinsleden toch gauw een aardig bedrag aan spellen alleen al kwijt.

Ombouwen van de Wii
Het ombouwen van de Wii is daarom de laatste tijd zeer in populariteit gestegen. Als je de Wii laat ombouwen dan kun je:
• Alle spellen spelen die er uitgebracht worden. Dus ook niet Europese spellen.
• Spellen kunnen van internet gedownload worden. Deze hoef je dus niet meer te kopen.
• Indien je ze niet zelf kunt downloaden dan kun je gekopieerde spellen kopen. Deze heb je al voor euro 2.50 per stuk.
De gekopieerde spellen zijn hetzelfde als de originele spellen uit de winkel, alleen de prijs scheelt enorm. De spellen kunnen gewoon op een dvd/rom schijfje gebrand worden en afgespeeld worden in de Wii.

Kosten
Het kosten om de Wii te laten ombouwen kunnen verschillen. Dit omdat er twee soorten van ombouwen zijn:
• Het plaatsen van een chip. De Wii wordt opengemaakt en er wordt een aparte chip geplaatst.
• Het plaatsen van software. Er wordt software op de Wii gezet. Hiervoor hoeft de Wii niet te worden opengemaakt.
De meeste mensen die het ombouwen doen vragen tussen de euro 20.00 en 30.00. Sommige zetten er zelfs nog extra spellen voor je op.

Risico
Een risico van het ombouwen van de Wii kan zijn dat deze door een fout niet meer goed functioneert. Dit kan voorkomen door het bijvoorbeeld foutief ombouwen of doordat Nintendo een patch uitbrengt waarmee het ombouwen niet meer gaat en de Wii onklaar wordt gemaakt. Zorg dus altijd dat je de Wii bij een professioneel iemand laat ombouwen die garantie aanbiedt. Als de Wii na het ombouwen niet meer werkt dan kun je deze niet meer naar Nintendo opsturen. De garantie van Nintendo is door het ombouwen komen te vervallen. Nintendo wil ombouwen namelijk voorkomen omdat zij hiervoor veel inkomsten mislopen.

Marktplaats
Heb je een omgebouwde Wii en wil je daar graag spellen voor kopen, kijk dan eens op marktplaats. Hier zijn diverse aanbieders van gekopieerde spellen te vinden.