Nintendo Wii

De Nintendo Wii is een spelcomputer die een nieuw soort van gamen brengt. Met de Nintendo Wii (Uitspraak is Wie) kun je spellen spelen alsof je zelf er echt inzit. Je doet actief mee, iets wat het games voor iedereen een stuk leuker maakt. Zelfs de mensen die voorheen niet echt van computerspellen hielden zijn enthousiast.


Unieke controler
De unieke Wii controler ook wel afstandsbediening genoemd zorgt ervoor dat je meer onderdeel van een spel wordt. Je zit midden in de actie. Als je bijvoorbeeld een tennisspel speelt dan moet je de controler als racket gebruiken. Je moet zelf de bewegingen doen. Je maakt echt deel uit van een spel. De controler kan zo als zwaard dienen, als racket of bijvoorbeels als stuur. De controler kan met standaard batterijen worden gebruikt, maar het beste is om een oplaadsysteem te kopen. Dit heb je al voor euro 20.00. Zo heb je uren spelplezier. Met een censor dat werkt via een bluetooth systeem kan een signaal van ongeveer 10 meter worden opgepikt. Er kunnen 4 controlers in een keer actief zijn.

Nunchuk
De Nunchuk kan eenvoudig op de controler worden aangesloten. Hiermee stuur je voornamelijk. Het heeft even nodig voor je dit onder de knie hebt, maar dan is het ook een unieke game ervaring.

Internet
De Wii spelcomputer kan op het internet worden aangesloten. Je kunt doormiddel van puntenkaarten spellen of kanalen kopen. Zo heb je bijvoorbeeld de volgende kanalen:
• Weerkanaal.
• Winkelkanaal.
• Fotokanaal.
Als je deze download dan kun je vanaf het start menu van de Wii direct online het weer bekijken of foto’s op de Wii zetten en bekijken. Ook kunnen de populaire Nintendo spellen van vrijwel alle consoles worden gedownload. Denk hierbij aan spellen van de:
• SNES.
• NES.
• Nintendo 64.
Ook kun je internetten via de Wii. Je kunt een browser downloaden. Puntenkaarten kun je online kopen of in de bekende speelgoed en gamewinkels. Deze beginnen vanaf euro 20.00. Je krijgt dan 2000 punten. Onder een kraslaagje zit een unieke code die je op de Wii moet invoeren. Je tegoed wordt dan direct opgewaardeerd waarna je direct kunt gaan shoppen. Ook zijn er Wii spellen die je online kunt spelen. Zo kun je bijvoorbeeld tegen andere spelers over de hele wereld spelen.

Informatie
De Wii is ongeveer net zo dik als 3 dvd doosjes bij elkaar. Deze spelcomputer neemt daardoor weinig plaats in beslag. Doormiddel van een standaard kan de Wii horizontaal of verticaal neergezet worden. Naast de nieuwe Wii spellen kunnen er ook Gamecube spellen worden afgespeeld op de Wii. Deze spellen hoeft men dus niet weg te gooien. Je hebt dan wel de gamecube controler nodig om de spellen te kunnen spelen. Ook kunnen gamecube geheugenkaarten in de Wii geplaatst worden.

Spellen
Tegenwoordig zijn er honderden Wii spellen verkrijgbaar. In het begin waren er maar weinig spellen. Toen de Wii succesvol bleek bracht Nintendo steeds meer spellen uit speciaal voor de Wii. De prijzen variëren enorm. Zo heb je een spel al voor euro 15.00, maar ze kunnen ook tegen de euro 60.00 kosten. De Nintendo Wii spelcomputer kost ongeveer rond de euro 250.00.