De Nintendo Wii aansluiten op internet

De Nintendo Wii is de spelcomputer van dit moment. Er zijn al honderden spellen verkrijgbaar en er komen er steeds meer bij. De unieke besturing van de Nintendo Wii zorgt voor veel speelplezier.


Jong en oud
Met de Nintendo Wii amuseert iedereen zich. Er zijn spellen voor jong en oud waardoor iedereen aan zijn trekken komt. Ook zijn er veel spellen die voor hele families geschikt zijn. Zo kan ook iedereen lekker samen eens een spel spelen. Vooral de vele party games zijn erg leuk om te doen. Je kunt deze met of tegen elkaar spelen.

Internet
Een van de leukste dingen van de Nintendo Wii is dat deze ook op internet aan te sluiten is. Zo kun je ook tegen anderen spelen en komt er een soort van competitie element in. Ook kun je andere dingen doen als de Wii op internet is aangesloten. Bijvoorbeeld winkelen, internetten en foto’s uploaden en bewerken.

De Nintendo Wii aansluiten op internet
Om de Nintendo Wii op internet aan te sluiten heb je een al bestaande breedband internet verbinding nodig. Denk hierbij aan:
• ADSL
• Kabel
De meeste providers staan het aansluiten van andere apparaten gewoon toe, maar er zijn er ook die dit niet toelaten. Informeer eerst bij je provider of het wel mogelijk is om de Wii aan te sluiten. Toegang krijgen tot internet kan op drie manieren:
• Draadloze router. Dit is de gemakkelijkste en ook de meest aanbevolen manier.
• Nintendo USB Wi-Fi Connector. Deze kan als accesspoint voor de Wii dienen. Je hoeft deze alleen maar op de USB aansluiting van je computer aan te sluiten.
• Bedrade router met behulp van een Wii LAN Adapter.

Internetten
Met de Nintendo Wii kun je ook gewoon internetten. Je hebt dan als het ware internet op je tv. Je moet hiervoor wel via de Wii een speciaal kanaal downloaden. Daarna kun je lekker internetten net zoals op je computer.

Puntenkaarten
Het downloaden van spellen en programma’s via de Wii doe je doormiddel van het betalen van punten. Je kunt hiervoor puntenkaarten in de bekende speelgoedwinkels en online kopen. Deze zijn verkrijgbaar vanaf euro 20.00. Je krijgt dan 2000 punten. Sommige spellen en programma’s zijn gratis, voor anderen betaal je punten. De kosten hiervoor beginnen bij ongeveer 100 punten. Dit kan oplopen tot meer dan 1000 punten voor een spel of programma. Alles wat je gedownload hebt wordt op het geheugen van de Wii opgeslagen. Dit kun je laten staan of als je het niet meer gebruikt ook weer eenvoudig verwijderen.